Új építésű lakásokban Dierre ajtózárak cseréje

A legfontosabb kiemelnünk a Dierre ajtók zárbetét cseréje esetén, hogy a gyárban becsomagolt és lefóliázott kulcsok és kódkártya az ügyfél előtt kerül kibontásra. A további kulcsok készítése az olasz partnerünkön keresztül történik. A kódkártya alapján rendeljük meg, és közvetlenül az ügyfélhez postázza ki a gyártó, 3-6 hét leforgása alatt. A legtöbbször azonban elég az 5 db gyári kulcs. A kulcsok nagyon masszívak, nem törnek egyáltalán, az Iseo R90 a legmagasabb európai licenccel van ellátva, kívülről kulcsos, belülről forgatógombos verzióban.

A zárbetét-cserét telefonon tudja megrendelni, időpontot is itt tud egyeztetni munkatársunkkal, munkanapokon. A beszerelésre -munkáink függvényében- egy, maximum két munkanapot kell várni. Ha ennél sürgősebb a zárcsere, mert kulcsvesztés történt, természetesen megpróbálunk segíteni aznapi időpont foglalással. Ha szükséges, a zárcserekor ellenőrizzük az ajtó tökéletes záródását, működését. A tapasztalatunk az, hogy ezekben az újépítésű lakóparkokban nagyon trehány, hanyag munkát végeztek a vállalkozók, ezért szükséges az ajtóbeállítás, turbózás, hogy ne legyen zárcsere után akadozás, ami tönkreteheti a Dierre zárszerkezetet vagy a zárbetétet.

Dierre bejárati ajtó jó minőség, drága kivitel, 100% biztonság

A Dierre ajtók igen masszívak, acélból készültek, faborítással burkolva, leemelésgátlókkal ellátva. Az ajtó éléből háromirányú záródást biztosítanak, amit a központi trezorzár hajt. Az ajtót nem lehet betörni, befeszíteni, megfúrni, így 100 százalékos védelmet nyújt a családnak. Az ára kb. 250-300 ezer forint. A benne lévő olasz zárbetét is biztonságot, védelmet nyújt, ezért figyelni kell, milyen zárbetétet szereltetnek be. Ezekbe az ajtókba csak olasz zárbetétet szabad szerelni, úgy lesz teljes a védelem. Kívül kulcs, belül pedig tekerőgomb működteti a zárat. Sokan elkövetik a hibát, hogy olcsó betétet szereltetnek be, ami nem jó irány, mert veszélynek teszik ki a zárat. Ezek a betétek percek alatt feltörhetők az interneten beszerezhető speciális eszközökkel. Hiába a drága, biztonságos ajtó, ha a zárszerkezet szíve, a zárbetét, önmaga gyenge.

Mi a teendő új lakás vásárlás után a kulcsok tekintetében?

Talán a legfontosabb dolog a Dierre ajtók zárjainak azonnali kicserélése, mert az építtető által átadott lakáskulcsok száma nem minden esetben annyi, amennyivel a zárgyártó csomagolja azokat. Sajnos ebből már történtek visszaélések.

A társasház felépítése után bekerülnek a nyílászárók, ablakok, ajtók, bejárati ajtók. Ennek az értelmét ebben a sorrendben mi nem értjük, hiszen annyi feladaton megy át az építkezési folyamat, különféle szakemberek vannak jelen a lakásban, ha megnézzük a nyílászárókat, össze-vissza vannak karcolva, minden poros. A kulcs átadása a legutolsó fázis. Ami a legrosszabb, hogy a kulcsok, amit átadnak a tulajdonosnak, voltak már a villanyszerelő, a klímás, a festő, a kőműves és még ki tudja, hány ember kezében.

Mindenkinek a saját döntése, hogy cseréltet, vagy marad a régi betét. De a kockázattal számolni kell. Kérdés, hogy pár tízezer forint költség, kiadás megér-e annyit, hogy a közel 100 millió forintos ingatlanba idegenek hatoljanak be.

Dierre New Power másolásvédelme már nem biztosít védelmet

A Dierre New Power zárbetét jelenleg a legbiztonságosabban megalkotott zárbetét az olasz piacon, csak sajnos az olaszok elfelejtkeztek róla, hogy a kulcsmásolási jogot hosszú évekig megtartsák, ezért kapva az első alkalmon, a nyerskulcsgyártó cégek legyártották a kulcsait JMA és Silca típusokból. A betéthez tartozó kódkártya már mit sem ér. A kulcsot szinte bármelyik budapesti zárszaküzletben lemásolják, úgy ahogyan másolatot készíthettek a munkások is az átadott lakáskulcsról.

A Dierre New Power zárbetét kimagasló biztonsága ettől függetlenül töretlen, ha valakinek erre van szüksége, beszereljük, hiszen van raktáron. De előnyt élvez a másolásvédelme miatt az Iseo R90 zárbetét, ami szintén egy prémium olasz márka.

Dierre ajtó beazonosítása a zárcseréhez

A legtöbb beszélgetés úgy kezdődik, hogy Dierre zárcserét kérnek. De az, hogy milyen típusút, arra már nem érkezik válasz. Ezért kérünk fotókat az ügyfelektől. Egyet a meglévő kulcsról, egyet kívülről és belülről a kilincs és zár környékéről. Egyet pedig az ajtó éléből, ahonnan a zárrudak kitolódnak.

Két dolog fontos még a zárcsere elvégzéséhez. Az egyik, hogy legyen kulcs a zárhoz és legyen nyitva az ajtó. Ha ezek nincsenek meg, először meg kell fúrni a zárat, ami igencsak időigényes és 30-40 ezer forintos plusz költséggel párosul. A másik pedig, hogy tudjuk miért kell a zárcsere, pl. költözés vagy kulcselvesztés miatt, vagy esetleg tönkrement a zárszerkezet és ezért szeretne valaki gyors megoldást.

Ezek fontos információk számunkra, mert ha maga a zárszerkezet ment tönkre (új záraknál is fennáll a lehetőség), akkor nem a kulcsokat kell cserélni, hanem a központi szerkezetet. Ehhez szét kell bontani az ajtót. A művelet hosszabb és költségesebb. Ez esetben a kulcsok maradhatnak, csak a sérült szerkezetet cseréljük ki az ajtóban.

Szintén fontos tudnivaló, hogy ezeket az ajtókat nem a mi cégünk szereli be, így garanciális probléma esetén az építtetőhöz kell fordulni, ezeket ők kezelik.

A mi profilunk: kulcselvesztés, zármeghibásodás miatti ajtónyitás, zárnyitás, zárfúrás, zárszerkezet pótlás, zárbetétek cseréje, tollas kulcsos zárak újrakódolása, tanítása, utólagos ajtóigazítás, turbózás (nem mindig kivitelezhető), zárak értékesítése otthoni (saját) beszereléshez.

Új építésű lakásokban Dierre ajtózárak cseréje
Új építésű lakásokban Dierre ajtózárak cseréje