Dierre bejárati ajtón zárcsere azonnal

A Dierre biztonsági zárak közül elsősorban a több ponton záródó változat van a magyarországi biztonsági ajtókba beszerelve. Ez annyit jelent, hogy három irányba tol ki a három- vagy négy rudas szerkezet záródási pontokat. Előrefelé a tüskéket, illetve felfele és lefele, rögzített, lapított csövezeteket, amelyeknek a végén egy tömör acélrúd van. Három fajta variációja van: a tollas kulcsos, a zárbetétes, illetve a tollas kulcsos és cilinderes változatok.

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Dierre ajtózárcsere

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Dierre zárcsere Budapesten

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Garanciális Dierre zárcsere

Dierre zárcsere elveszett kulcsok és új lakásba költözés miatt

A Dierre zár előnye, hogy kulcselvesztéskor, lakóváltáskor, nem kell teljes szerkezetet cserélni, hanem egy úgynevezett, benne lévő zártuskó-csere elegendő, és máris nem nyitja a régi kulcs a zárat. Ennek a feltétele az, hogy maga a Dierre zár tudja ezt a funkciót, valamint, hogy a zárszerkezet hibátlanul működjön a csere előtt.

Az első állításunkat úgy lehet lecsekkolni, hogy belülről, a kilincs alatt, a gyártó a zárcímkére egy kis ablakocskát vágott, ami lehet téglalap alakú, vagy fektetett tojás. Ebbe egy műanyag takaróbetétet helyezett el, amelyen a Dierre vagy Atra felirat olvasható. Ha ez az ablakocska ott van, akkor kódolható a zár.

A másik feltétele a kódolásnak, hogy a zár nyitáskor/záráskor tökéletesen, akadálymentesen működjön, ne kelljen a biztonsági ajtót emelgetni, rugdosni, cibálni, ráncigálni, mert különben ebbe nem szabad kulcsot cserélni. Az új kulcs az éles fogai miatt zárátfordulást idézhet elő.

Az ilyen zárcsere műveletet bízza szakemberre! Ő ezeket a szituációkat már a telefonbeszélgetés alkalmával felméri, majd a helyszínen beazonosítja az esetleges fennálló problémákat.

A Dierre biztonsági zárakkal nem szabad játszani, a működésüket komolyan kell venni, mert utána, ha nem nyílik, akkor fúrni kell, és az nem szép látvány.

Van olyan eset is, amikor az ajtó nyitott állapotban jól működik, becsukott állapotban, viszont emelgetni, rángatni kell. Ilyenkor nyugodtan át lehet kódolni a zárat. A helyszínre érkező kolléga tudja, hogy az ajtón állítási, vagy illesztési problémák vannak, ezeket ő azonnal el is végzi.

Dierre bejárati ajtó többpontos zárszerkezet cseréje

A Dierre többpontos zárszerkezeteket viszonylag ritkábban kell cserélni, mert ezek a szerkezetek úgy vannak kitalálva, ha az ajtó szakszerűen van beépítve, hogy 15-20 évet, két-három évenkénti karbantartással, minden gond nélkül kibírnak.

A legtöbb probléma a tizenéves zárakkal van, ahol komplett zárszerkezetet kell cserélni. Sokszor sajnos az ügyfél hibája miatt, amikor nem figyel oda, hogy akadozik, s egy idő után nem nyílik az ajtó.

Persze tisztában vagyunk azzal is, hogy nem ez a legfőbb probléma, hogy hogyan működik az ajtó, de ha egy kicsi odafigyeléssel, karbantartással, ajtóbeállítással ez a baj elkerülhető, megelőzhető.

A Dierre biztonsági ajtók teljes zárszerkezet cseréjét csakis hozzáértő szakemberrel végeztesse, mert minden Dierre ajtó másképpen van összerakva, ezáltal más szerelést is igényel. Mindegyiknél le kell szedni a belső burkolatot a zárszerkezet cseréhez, csak az egyiknél a csavarfej takaró műanyag alatt kell szétszedni, a másiknál, a gumitömítés alatti csavarokat kell kiszedni, a harmadiknál, maga a lap fel van ragasztva és azt kell leszedni, a negyediknél a profilt kell elcsúsztatni. Tehát azt javasoljuk, ne nyúljanak hozzá, mert ez egy speciális zárszerelési feladatot von maga után.

Akár Dierre szerkezetcseréről van szó meghibásodás esetén, akár Dierre kódolásról, kulcselhagyás miatt, hívja a Dierre zárcsere csapatát!

Mi minden problémával megküzdünk! Minden problémát megoldunk! A helyszíni Dierre zárcserét raktárkészletről biztosítjuk!

06-70-770-2942