Dierre sürgősségi ajtónyitás, zárnyitás

Sérülésmentes ajtónyitás gombos kilincs esetén

A filmgyártásban előszeretettel használják azt a vicces jelenetet, amikor egy szereplő kizárja magát a lakásból. Elsősorban vígjátékokban szokott előfordulni. A való életben egy ilyen eset azonban cseppet sem nevetséges. Magyarul az a kizáródás, amikor valaki bent felejti az ajtóban a kulcsot belülről, és miközben kimegy valami miatt, becsapódik mögötte az ajtó.

Egy tapasztalt zárszerelő szakember számára a Dierre ajtónyitás, amikor az ajtó csak becsapódott valaki mögött egyáltalán nem bonyolult feladat. A dierrezarcsere.hu szakemberei az ajtó és az ajtótok közötti résbe csúsztatnak egy műanyag speciális szerszámot, ezáltal a becsapódott ajtót pár másodperc (szorosabban záródó ajtók esetében pár perc) alatt képesek kinyitni. Ebben az esetben természetesen nem sérül meg az ajtó. Amennyiben nagyon szűk a rés az ajtó és a tok között, a fenti művelet kicsit hosszabb időt vesz igénybe és meggyűrődhet a gumitömítés, de akkor sem roncsolódik az ajtó.

Elromlott Dierre ajtózár problémák

Természetesen az is gyakori probléma, amikor tönkremegy a zárszerkezet és emiatt nem nyílik a bejárati ajtó. Ilyenkor van szükség Dierre zárnyitásra.

Ebben az esetben, ha meghibásodott a zár és az ajtó kulcsra van zárva, akkor a zárszerkezet fúrása elkerülhetetlen a nyitás érdekében.

Azonban, ha valahogyan sikerül bejutni a lakásba (pl. valamilyen hátsó kis ablak nyitva maradt), akkor van egy olyan szakmai praktika, amelynek az alkalmazásával ki lehet nyitni az ajtózárat fúrás nélkül. Ezután csak egy kulcstőkét kell benne cserélni. Erre szokták viccesen mondani: „Tényleg van nyitva egy kis ablak, csak a nyolcadik emeleten!”

Ha mégis elkerülhetetlen a fúrás, akkor megpróbálunk minél kisebb lyukat fúrni, hogy utána a zárcímke azt eltakarja. Ebben az esetben 100%-os a zárszerkezet csere, mert a zárnak azt a részét fúrjuk el, ami a hajtást biztosítja, ezért a zárban ott roncsolás lesz.

Vannak speciális zárnyitási módszerek, amiket alkalmaznak különböző cégek. Mivel Magyarországon ez nem teljesen legális, mi ilyen nem használunk, mert a törvény tiltja.

Ha akadozik a zár, vagy nehezen fordul, akkor ne várja meg, míg az teljesen elromlik, hanem kérjen időben segítséget! A kellő időben megrendelt zárszerviz sok bosszúságtól és időpocsékolástól kímélheti meg!

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Dierre ajtózár nyitás

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Dierre zárnyitás

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Szakszerű Dierre zárnyitás

Dierre biztonsági zárnyitás, ha beletört a kulcs a zárba

De miért törik bele egyáltalán a kulcs a zárba? Ennek különféle okai lehetnek, például: a feszülő, szoruló ajtó; a nehezen működő, akadozó zárszerkezet; a kulcs régi, rossz, vagy kopott; vagy a rossz minőségű kulcsmásolat.

Ha a kulcsnak a feje törik le, akkor az az egyszerűbb eset, mert így még viszonylag könnyen ki lehet nyitni a zárat (egy erőkar meghosszabbítással pótolható a kulcsfej). Ha a kulcs egyik bástyája törik bele, azt ki lehet piszkálni és amennyiben van tartalék kulcs, akkor elkerülhető a Dierre zár fúrása. Ha a tollvégből csak egy kis darab törik le, akkor komótosan és türelmes munkával, némi lamella emelgetéssel szintén kinyitható a zárszerkezet. Viszont ha beleszorul a tollvég és meggyűri a lamellát, és tartalék kulcs sincs, akkor csak zárfúrással nyitható az ajtó.

Bármelyik fent említett esetről is van szó, mindig forduljon szakemberhez! Gondoljon arra, hogy a zárszervizes kolléga munkadíja minden esetben alacsonyabb, mint egy új ajtó ára…..

Ha Dierre zárnyitásra, ajtónyitásra van szüksége, forduljon hozzánk! Cégünk szakemberei a folyamatos képzésnek köszönhetően naprakész információval rendelkeznek minden Dierre típusú zárszerkezetről. Cégünk teljes körű, egy éves garanciát vállal minden általunk beszerelt Dierre trezorzárra, zárszerkezetre.

Hívjon minket a 06-70-770-2942 telefonszámon!