Dierre zárak kivitelei biztonsági ajtókban

A Dierre biztonsági ajtózárakat, főként hosszú kulcsos, ún. tollas kulcsos zárakként emlegetik. Négy változata is létezik ezeknek a záraknak a magyarországi bejárati ajtókban. Ezekről találhat egy rövid tájékoztatót az alábbiakban, annak érdekében, hogy mindenki be tudja azonosítani, hogy neki milyen zár is van az ajtajában.

Dierre biztonsági zártípusok, jobbos és balos nyitásúak

  • Dierre négy tüske + csapdanyelv, 3 irányba záródás, lehet balos/jobbos
  • Dierre 3 tüske + csapdanyelv, 3 irányba záródás, lehet balos/jobbos
  • Dierre 3 tüske, csapdanyelv nélkül, 3 irányba záródás, lehet balos/jobbos
  • Dierre 4 tüske + csapdanyelv, 3 irány + a cilinderzár (dupla trezor), lehet balos/jobbos
  • Dierre 4 tüske + csapdanyelv, cilinderes vezérlésű, forgatható nyelvű

Ezek a zárak tollas kulcsos mechanikával lamellát emelgetnek. Kulcspozíciójuk egy másik kulcstőke segítségével megváltoztatható. Négyre zárható, 3 irányba működteti a rudazatokat a zárszerkezet: előrefele, felfele, lefele.

Szerelhetők ajtókba, rácsokba, gombos-, ill. kilincses kivitelben. A kulcsok hossza 92 vagy 107 mm. 3 kulcs tartozik a zárszerkezetekhez, amelyen a Dierre (Atra) felirat található a kulcs fejébe belegravírozva. Létezik műanyag fejjel ellátott kulcs, valamint bicskakulcsos változat is.

A zárszerkezet a gyártótól, egy spiáter kulccsal kerül a forgalomba, a végleges kulcsot a helyszínen szoktuk hozzáállítani a zárszerkezethez, ezzel is védve az ügyfél biztonságát.

A Dierre bejárati ajtó trezorzárjának paraméterei

A zárdoboz eleje, illetve kilincstengely közepe közötti távolság 73 mm, illetve a kilincstengely és a tollas kulcsos zármag közepe közötti távolság 85 mm. A régi Dierre záraknál a dorn-méret még 63 mm volt. A mai napig is találkozunk még ilyenekkel, zárszereléseink során.

Ezeknél a záraknál van külön jobbos- illetve balos kivitel, mert a záraknak nem forgatható a nyelve. Belülről pedig, a kulcsgarnitúrát a kulcstőke kicserélésével lehet megváltoztatni.

A zárdoboz súlya 2,5 - 3 kg között mozog. Maga a zárdoboz 2 mm vastagságú acéllemezből készül, ami présgépen hajtott. A belsejében préslelt lamellák, ill. rugók, forgó-mozgó alkatrészek, távtartók, gyűrűk, zégerek, csavarok vannak, valamint egy fogasléc. Ezeket a zárakat nem kell karbantartani, mert gyárilag finoman zsírozva vannak. Ha precízen, szakszerűen van a zár beépítve, akár a rácsba, akár az ajtóba, 10-15 évig kényelmesen számíthatunk a működésére.

A kulcsmásolásról annyit, hogy mindig olyan helyen szabad csak a kulcsokat lemásoltatni, ahol többnyire minőségi, gyári nyerskulcsból és profi kulcsmásoló gépekkel késztik a másolatot. Ezzel a zár élettartama növelhető meg, mert a pontatlan kulcsmásolatok tönkretehetik a zárszerkezetet.

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Dierre cilinderes verzió

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Dierre háromrudas főzár

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Dierre négyrudas nyelves-zár

Dierre ajtózár cseréjének, kódolásának árképzése

Dierre tollas kulcsos zárszerkezet csere, új, gyári zárszerkezettel, 3 db kulccsal együtt, munkadíjjal, Budapest területén 95.000 Ft.

Ez az ár a 3+1 csapdanyelves, a 4+1 csapdanyelves, és a háromrudas/nyelv nélküli változatra érvényes!

Zárbetét csere egy ilyen ajtóban, méret függvényében bruttó 46.000 - 76.000 Ft

Tollas kulcsos és cilinder vezérlésű szerkezet komplett cseréje (zárbetét nélkül) bruttó 100.000 Ft

Ha az alsó zárbetétet is cserélni kell, akkor méret és minőség függvényében bruttó 36.000 - 66.000 Ft

Dierre kulcs-csere, elvesztés esetén, 3 db új kulccsal, ügyfél előtti kibontással, munkadíjjal együtt Budapest területén 48.000 Ft.

5 kulcsos garnitúra esetében 54.000 Ft

Dierre biztonsági ajtók kizáródás, becsapódás esetén, garantáltan roncsolásmentes nyitása: 20.000 Ft.

Kulcselvesztés miatti Dierre zárnyitás (amikor zárva van az ajtó) 30.000,- Ft

Zárszerviz szolgáltatásunk Dierre ajtóknál Atra zárakra

Dierre biztonsági ajtók nyitása, teljes körű szervizellátása, Dierre zárak szervizelése, zár nyitása, kódolása, zárcseréje, zárszerelése. Dierre zárak, ajtók tartozékainak forgalmazása, beszerelése. Ajtóbeállítás (nem beépítés), beigazítás, ellendarab turbózás, lyuktágítás.Hívjon! Várjuk hívását!

Bármilyen Dierre zárral, zárszerkezettel, azok cseréjével, szerelésével, javításával kapcsolatos kérdésével forduljon hozzánk!

Cégünk folyamatosan lépést tart a biztonsági trezorzárak, zárszerkezetek, zárrendszerek folyamatos fejlődésével, így bátran elmondhatjuk, hogy naprakészek vagyunk, bármilyen zárral kapcsolatos problémáról is van szó. Zárjainkról, árainkról kérjen bővebb felvilágosítást a 06-70-770-2942 telefonszámon!

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Dierre New Power zárbetét

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Dierre tollas kulcsos és cilinderes verzió

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest

Dierre tollaskulcsos felsőzár