Sztenderd Dierre ajtó vagy tűzgátló, prémium kategória?

Az olasz Dierre ajtógyártó vállalat gondoskodott róla, hogy mindenkinek az igényére, kedvébe járjon, ezért különböző alternatívákat készített a bejárati ajtók tekintetében. A legtöbb Dierre biztonsági ajtó inkább az úgynevezett sztenderd kategóriát képezi, ami nem azt jelenti, hogy rossz, vagy hogy nem biztonságos. Ez legfőképp az úgynevezett futószalagon készült termékekre vonatkozik, hiszen erre állat rá, mert erre van a legnagyobb igény.

Ezek az ajtók tollas kulcsos vagy cilinderes kivitelben gyártódnak. Az alacsonyabb, sztenderd kategória arra ment rá, hogy az ajtó vastagságát csökkentve, úgynevezett vékony modellek készültek, amelyek persze kiválóan védenek, csak nincsenek úgy fölszerelve luxus dolgokkal, mint mondjuk egy prémium kategóriás, közel félmillió forintos Dierre bejárati ajtó. Rengeteg ilyen egyszerűbb kivitelű Dierre bejárati ajtóval találkozunk. Semmi extra nincs bennük különösebben, sima háromirányú zárszerkezet van bennük, vagy tollas kulcsos, vagy cilinderes meghajtással. A két ajtólap között egyszerű ajtószigetelés van, nagy látószögű kitekintő és kilincsgarnitúra. Nagyjából ennyi az ajtó jellemzője, illetve még egy küszöbsöprűt is tesznek az ajtó aljába, ami a lakóparkokban nagy divat, hiszen oda nem szoktak szerelni külön küszöböt.

A prémium kategóriás Dierre bejárati ajtó megéri-e az extra költséget valójában?

Az olasz gyártó azért igencsak odatette magát, hogy a saját bejárati ajtaját el tudja adni világszerte. A prémium kategóriás Dierre bejárati ajtó olyan extrákkal van felszerelve, ami azért megéri az árát. Itt nemcsak a nyitási irány választható, hanem az ajtóborítás színe kívül és belül, illetve extra vastagságú és minőségű szigetelés kerül az ajtóba. Kérhető már digitális, 180 fokos kitekintővel is. Egy-, vagy dupla-záras zárszerkezettel ellátva, ízlés szerint. A legtöbb ajtó esetében itt tartozék a zár feletti belső határoló, ami megakadályozza azt, hogy kívülről rányomják az emberre az ajtót. A határoló engedi a nyitást, de csak kb. 10 cm-es résre, így kívülről a fémkallantyú miatt nem nyomható be.

A zárszerkezet választásának tekintetében, a Dierre készített tollas- és cilinderes verziót is, de egyre népszerűbb a cilinderes zárszerkezet használata. Ez nagyon kényelmes, nem kell a hosszú kulcsot a mindennapokban használni, ráadásul a cilinderbetétes változathoz csak egy rövid, 5-6 centiméteres kulcs tartozik, belülről pedig a kényelmi funkció érdekében egy forgatógomb van rászerelve, ezzel lehet zárnyi, nyitni az ajtót.

A New Power olasz zárbetét a biztonság motorja. Itt pl. kérhető bicskakulcsos, behajtható változattal is az ajtó, illetve azonos rendszert is kérhetnek, ha esetleg egy családi ház esetében több nyílászárót szeretnének egy kulccsal működtetni. Az ajtógyártó igen széles palettán sorakoztatja fel a termékét, mind az ajtó, mind a szín, a szigetelés, illetve a zárak tekintetében. Sőt, a gomb-címer garnitúra színválasztéka is nemcsak sima fehér, barna lehet, hanem rozsdamentes króm, ezüst, bronz, nikkel, fekete. Itt már csak az igények szabnak határt, a gyártó mindent elkészít, csak legyen elég pénz a megrendelő zsebében.

A prémium Dierre bejárati ajtó nemcsak sztenderd méretekkel rendelhető meg (jó példa erre a társasházi ajtó, ami 1000×2000 mm), hanem akár kétszárnyú, akár felülvilágító modell is lehet. Kérhető úgy is, hogy az ajtóval egyező mintázatban nyitható vagy fix ablak, vagy bármilyen cirádás mintás üveg, akár az ajtó fölött, akár az ajtószárnyban, a fix vagy a nyíló részen egyaránt.

Dierre zárszervíz, zárjavítás, zár karbantartás, zárcsere Budapesten

Cégünk szakszervíz, Budapesten 0-24 órában mindenki számára elérhető. Cégeknek, magánszemélyeknek, akár egy órán belül, Budapesten az összes kerületben. Tudunk segíteni a kedves ügyfeleknek, ha elhagyták a lakáskulcsot, ha nem nyílik a bejárati ajtó, ha új kulcsot szeretnének kulcselvesztés, kulcslopás, kulcspótlás ügyében. Ha akadozik a zárszerkezet mielőbb nézesse meg vállalkozásunkkal, mivel ezek a zárak, ha több működési órát vannak használva az előírtnál, előbb-utóbb megadják magukat. A zárba esetleg beletörik a kulcs, így az ajtó nyithatatlanná válik. A Dierre olasz bejárati ajtók házilag való szerelése, javítása, igazítása nem ajánlott, mert ez egy összetettebb feladat. Mi azért vagyunk, hogy segítsünk. Hívjanak bátran, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is, éjjel-nappal szervizelünk, ahogy önnek szükségessé válik az ajtózár probléma!