Különböző típusú Dierre zárak cseréje Budapesten

Forduljon hozzánk bármilyen Dierre zárcserével kapcsolatban! Mint hivatalos Dierre zárszerviz, cégünk cseréli, szereli, kódolja a legtöbb Dierre bejárati ajtózárat. Budapesti lakóparkokban egyre elterjedtebb ezeknek az olasz záraknak az alkalmazása, így sokszor van szükség zárcserére, kulcs-cserére, mert új lakók, bérlők jönnek, vagy esetleg kulcselvesztés történik és a zárak további alkalmazása már nem biztonságos. Cégünk szervizautóiba raktárkészleten van ezeknek a záraknak minden alkatrésze, maga a zárszerkezet, zárbetétek, illetve kódoló kulcskészletek. A megrendeléstől számítva, akár pár órán belül is ügyfeleink rendelkezésére tudunk állni.

Dierre zárak fajtái, típusai a bejárati ajtókban

A Dierre ajtók kapcsán elég nagy a félreértés, illetve a különböző típusú zárak összekeverése az ügyfelek részéről. Ez végül is nem probléma, mert mint említettük, mindenfajta Dierre zárak, zárbetétek a szervízautóinkban jelen vannak, csupán abból adódhat a probléma, hogy nem a megfelelő árat mondjuk az ügyfeleknek. A pontos beazonosítás érdekében, kérünk mindenkit, hogy a legjobb tudása szerint válaszoljon diszpécser kollégánk kérdéseire, mert nem mindegy, hogy zárkódolásra, zárbetét-cserére, esetleg zárszerkezet cserére van szükség.

A Dierre ajtók lehetnek hosszú, tollas kulccsal ellátott zárszerkezetekkel szerelve, ez esetben – amennyiben teljesen jól működik a zárszerkezet – úgynevezett zárkódolást tudunk végrehajtani. A zárkódolás során az ügyfelek új kulcsot kapnak és a régi kulcsok már nem fogják a továbbiakban működtetni az ajtót. Az ilyen Dierre ajtók két dologról ismerhetők fel. Az egyik, hogy a kulcsok hossza körülbelül 10-12 cm, továbbá az ajtó belső felén, a kulcsnyílás alatt található egy négyzet alakú, legtöbbször fekete színű műanyaglappal letakart, úgynevezett szervíz nyílás. Ha ez a két dolog megvan, azaz a kulcsok hosszú kulcsok (olyanok, mint a páncélszekrény kulcsai vagy a régi kapukulcsok), illetve ott van ez a fekete műanyag is az ajtón, akkor tudunk zártkódolást végrehajtani.

Cilinderes Dierre ajtózárak

A cilinderes Dierre záraknál nem lehet kódolást végrehajtani, mivel a cilinder, más néven zárbetét hajtja a szerkezetet. A zárbetéteket nem lehet kódolni, a betéteket csak cserélni tudjuk. Ezeket a Dierre zárbetéteket úgy lehet felismerni, hogy ezeknél az ajtóknál belülről egy nagy tekerőgomb van, ezzel tudják belülről zárni az ajtót. Tehát belül nincsen kulcsnyílás, a tekerőgomb helyettesíti a kulcsot. Ha a tekerőgombot elfordítják, az ajtó zárva van és kívülről kulccsal nyitható. Ezek a kulcsok már rövidebb kulcsok, körülbelül 6-7 cm teljes kulcshosszal kell számolni. Van hozzájuk egy úgynevezett kódkártya is, amelyet vagy átadtak az új tulajdonosnak vagy nem. A kulcsfej általában fekete színű és a Dierre New Power felirat olvasható rajta.

Amennyiben nem tudja 100 százalékosan beazonosítani, hogy milyen ajtaja van, célszerű, hogy a kulcsról vagy az ajtó kulcsnyílásáról, mind kívülről, mind belülről küldjön nekünk egy fotót, és mi azonosítjuk azt. Így már teljességgel elkerülhető bármilyen félreértés, akár a zár típusát, akár a zárcsere költségét illetően.

Dierre zárszerkezet csere

A komplett zárszerkezet cseréjére akkor van szükség, ha valamilyen oknál fogva a zár nem megfelelően működik. Ilyen, amikor nehezen lehet elfordítani a kulcsot, akad vagy szorul. Ebben is tudunk segíteni, hiszen a Dierre zárszerkezetek szervizautóikban ott vannak. Ilyenkor azonban már egy nagyobb munkával kell számolni, mert a zárszerkezet cserének a munkaideje körülbelül 1,5 – 2 órát vesz igénybe. Ez a ritkább eset, illetve akkor szokott még előfordulni, amikor nem megfelelően van az ajtó beépítve és a beállítás hiánya miatt az ajtó zárszerkezete tönkrement. Ilyenkor érdemes zárszerelő kollégáinkkal egyeztetni, elmondani pontosan, hogy mi a probléma és az ajtóról küldeni fényképet. Mint már említettük, ez a ritkább eset, tízből kilenc alkalommal vagy kódolásra vagy cilinderbetét cserére van szükség.

Mi a teendő, ha zavar a hosszú kulcs és rövidet szeretnék?

Ilyenkor szintén tud szerelőinkhez fordulni, meg tudjuk oldani, hogy ne a kényelmetlen, hosszú kulcsokat cipeljék magukkal az emberek. Tudni kell, hogy a tollas kulcsos működés miatt először is cserélni kell a zárszerkezetet, hogy ne tollas kulccsal működjön, hanem cilinder-betéttel. Kell ebbe egy megbízható, jó minőségű cilinderbetét, továbbá egy törésvédő pajzs, ami egyben zárcímerként is helyt áll.

Ez egy elég összetett munka, több órás munkafolyamattal kell elszámolni és bizony magasabb anyagköltséggel is, mert gyakorlatilag az ajtó egész zárrendszerét cserélni szükséges. Cégünk szakembereinek ez nem probléma, sok átalakítást végeztünk már az ügyfelek kérdésére. Ez esetben az előny, hogy rövidebbek a kulcsok, illetve hogy ha kulcs cserét szeretnének, elég a zárbetétet cserélni.