Dierre ajtó helyszíni zárcsere, zárkódolás, garanciális munkavégzés

Ahhoz, hogy egy Dierre bejárati ajtóra, pontosabban a zár cseréjére garanciát lehessen vállalni, mindenféleképpen szakszervizt kell kihívni. Cégünk több mint 20 éve foglalkozik az olasz Dierre bejárati ajtók teljes körű zárszerviz ellátásával, beleértve, ha nem nyílik az ajtó, ha nehezen záródik, lakáskulcs elhagyás/vesztés történik, vagy csak egyszerűen új ingatlant vásároltak, ahol Dierre tollas kulcsos zárszerkezet működteti az ajtót vagy cilinder zárbetétet kell benne cserélni valami okból kifolyólag.

Dierre bejárati ajtók szolgáltatási, illetve szerelési helyszínek Budapesten

Budapest összes kerületében hívhatnak minket, ha olasz zárszerkezet vagy kulcsproblémájuk van. Nálunk minden egy helyen történik, nyitás, javítás, szerelés, csere, kivétel a kulcsmásolás, mert az egy másik szakma, mi azzal nem foglalkozunk.

Amennyiben akadozik a tollas kulcsos Dierre zár, érdemes mihamarabb megnézetni szakemberrel, nehogy nagyobb baj legyen, még mielőtt még az ajtó nyithatatlanná válna. Sajnos az emberek hajlamosak a halogatásra, így hiába írjuk le a szakmai jó tanácsainkat, a legtöbb esetben már úgy megyünk a megrendelőhöz, hogy nem nyílik a bejárati ajtó. Rosszabb esetben, már bele is tört a kulcs a zárba. Azok az előjelek, amik a zár részéről érkeznek, hogy nehezen működik, akadozik, emelgetni, tologatni, húzni-vonni kell az ajtót, az azért van, mert már kezd elfáradni a zár, mint ahogy az ember is elfárad nyugdíjas korára. Ilyenkor valamilyen javítást, cserét kell eszközölni. Budapest összes kerületében jelen vagyunk, de igény szerint, ha nem annyira sürgős a dolog, a pest megyei régiót is le tudjuk fedni. Továbbá, ha megvárnak minket, pl. Győrben, Szombathelyen vagy távoli vidéki városokban is kifizetik nekünk a plusz díjszabást, természetesen szívesen segítünk a vidéki ügyfeleinknek is. Azoknál a Dierre bejárati ajtóknál, ahol probléma merül fel, mindenképpen szakszervizzel szabad ezt megnézetni, megcsináltatni. Sajnos egyre több a kókler, úgynevezett gyorsan alakult vállalkozás, akik nagyobb kárt csinálnak, mint hasznot, ezért mielőtt megrendel egy szolgáltatást, kellő körültekintéssel tegye azt!

Dierre kulcsok, zárbetétek, mikor, hogyan, miként történik a kulcsátadás

Amikor lakáskulcs átadásról beszélünk, azt mi komolyan vesszük! Ez egy bizalmon alapuló kérdés/dolog, és a mi szakmánk is egy bizalmi szakma. Minden esetben az ügyfél előtt történik az új lakáskulcsok átadása, akár tollas, akár cilinderes zárbetétről beszélünk. A tollas kulcsos záraknál megkülönböztetünk rövid, illetve hosszú kulcsos kivitelt. Ilyenkor helyszíni zárkódolást végzünk, ami 54.000 forinttól már elérhető. Ebben az esetben 3 darab tollas kulcsot kap az ügyfél. A gyári doboz ott kerül kibontásra a megrendelő szeme láttára.

Ha cilinderzár cseréről beszélünk, akkor mi három alternatívát is kínálunk az ügyfelek részére. Minden esetben 5-5-5 db kulcs tartozik a zárhoz. Itt szintén megvárjuk, míg az ügyfél ellenőrzi a gyári csomagolást és csak azután bontjuk ki az új kulcsokat a dobozból. A zárbetét csere itt 48.000 és 66.000 forint között elérhető. Az olcsóbb megoldás is már egy erős középkategóriát képvisel, de ahogy emelkednek az árak, természetesen a minőség, illetve a zárbetét biztonsági felépítése is magasabb, így drágább a termék.

A zárbetét-csere, illetve a kulcskódolás során, általában fix árakat mondunk. Nincs különbontva a munkadíj, a kiszállás vagy az anyagköltség. Mi közvetlenül a zárgyártóktól vásárolunk, ezért komplett árat kalkulálunk, ajánlunk a zárcserére. Ha az ügyfél elfogadja, egy munkanapon belül teljesítünk, raktárról, garanciával egybekötve.

Meddig bírja az olasz Dierre zárszerkezet rendeltetésszerű használat mellett?

Jogosan merül fel a kérdés a Dierre ajtózár működése során. Természetesen nem akarunk senkit hitegetni, de mindenki tudja, hogy a régi dolgok -akár autóról, híradástechnikáról vagy zárral beszélünk- sokkal jobbak voltak, tovább működtek, nem volt ennyi garanciális probléma velük 1-2 éven belül. Egy mosógépet akár 20 évig is használtunk, manapság 3-4 év után már szerelőhöz kell vinni a gyengébb minőség miatt. A Dierre olasz zárszerkezet is sokkal jobb volt 15 évvel ezelőtt, ezért is bírják 15-20 évig a régi típusok, ellentétben az újabb modellekkel. Azért nem kell annyira elkeseredni, nem olyan rosszak a mostani zárak sem. A tisztánlátás érdekében mondjuk, ha nem rendeltetésszerűen használják, pl. dobálják a kulcsokat, csapkodják az ajtót, nem figyelnek oda az időszakos, 2-3 évenkénti karbantartásra, biztos, hogy 5, maximum 6 évnél többet nem fog a zár működni. Vagyis akadozva igen, de az viszont oda vezet, hogy kizárja a tulajdonost a lakásból. Ha odafigyelünk mindenre, óvatosan bánunk a szerkezettel, 10-12 évet ki kell bírnia! Ám az időszakos karbantartás, olajozás, ajtóbeállítás, esetleg kulcstőke-csere mindenféleképpen fontos szempont a zár élettartama szempontjából.