Speciális Dierre zárszerkezetek, zárbetétek cseréje profikkal

Akinek az olasz Dierre bejárati ajtójával, zárbetétével vagy zárszerkezetével akad problémája, nyugodtan fordulhat hozzánk. Nálunk minden van, a teljes szortiment, különböző nyitású irányú zárak, zárbetétek. Szaktudásunk is a legmagasabb szintű ezeknél az ajtóknál. Évek a Dierre záraknak a specialistái vagyunk, legyen szó egy beleszorult kulcs kinyitásáról vagy becsapódott ajtó sérülésmentes nyitásáról, éjjel-nappal, illetve hétvégén is tudunk szolgáltatni, megfizethető áron, kiszállási díj nélkül, pár órán belül.

Egy Dierre bejárati ajtó zárbetét cseréje nem egy egyszerű feladat, házilag senkinek nem ajánljuk a munkavégzést, hiszen vannak buktatók, akadályok, amelyekhez nemcsak a szaktudás, hanem speciális szerszámok is szükségesek. Továbbá vannak olyan kis trükkök, amelyeket egy hétköznapi ember nem ismer vagy nem annyira lát át annyira, mint egy szakember, aki nap mint nap ezzel foglalkozik.

Amikor nem nyílik a Dierre bejárati ajtó, kétségbeesetten állunk az ajtó előtt  – mitévők legyünk?

Ilyenkor nem kell pánikolni, a legegyszerűbb elővenni a telefont, ami mindenkinél van, és csak annyit kell beütni a Google keresőbe, hogy „Dierre zárcsere”. Már meg is van a megoldás, ha szerencséje van az ügyfélnek, 1-2 órán belül visszaengedjük a lakásba, hiszen megkeressük a legközelebb lévő kollégát, aki gyorsan tud a megrendelő kerületében kiszállási díj nélküli ajtónyitást prezentálni.

A tollas kulcsos zárszerkezeteknél elég gyakran előfordul ez a jelenség, hiszen ezek a modellek már 15-20 éve működnek az ajtókban, így előbb-utóbb ezeknél is bekövetkezik a nem várt probléma, hogy nem nyílik az ajtó, beleszorul a zárba a kulcs és az ajtó nyithatatlanná válik a hétköznapi ember számára. A legjobb ilyenkor, ha nem pánikolnak, nem feszegetik, nem csinálnak nagyobb problémát azzal, hogy a kulcstollat is beletörik a zárba. Ilyenkor nekünk is ún. „műtétet” kell végrehajtani a zárszerkezet megfúrása során, amely jóval időigényesebb, továbbá sokkal költségesebb.

Zárbetétcsere tekerőgombos kivitelben, 5 kulccsal, kódkártyával

A legtöbb budapesti lakóparkban, az új építésű házak esetén, igen nagy népszerűségnek örvend az az Olaszországban készített bejárati ajtó, amelyben cilinderes működtetésű Dierre zárbetét van. Ez úgy működik, hogy kívülről egy kulccsal forgatja az ember többszöri fordítással, belülről pedig egy tekerőgombbal, azaz kényelmi funkcióval ellátva tudjuk reteszelni az ajtó becsukása után a zárszerkezetet. Az általunk helyszínre vitt és beszerelt zárbetétekre egy év garanciát biztosítunk. A kulcsok az ügyfél előtt kerülnek kibontásra. Minőségi zárakat alkalmazunk ezeknél az olasz trezorzár szerkezeteknél, kínai vagy más európai profilú zárakat nem szeretünk ezekbe beletenni, mert olasz zárakra van tervezve, így biztonságosabb működés.

Hogyan történik a zárkódolás, ha tollas kulcsom van?

A tollas kulcsok és a lamellás zárszerkezetek együttműködése kapcsán jön létre ez a fajta zárástechnológia, amely nem zárja ki azt, hogy egy újabb kulcsot lehessen rákódolni a meglévő zárszerkezetre, pl. lakáskulcsvesztés vagy új ingatlan vásárlása után. Ezeknél a zárszerkezeteknél egy nagyon jó találmány az, hogy nem kell atomjaira szedni a bejárati ajtót, elég csak a belső címert levenni és egy új kulcsgarnitúra átprogramozni a szerkezetet.

Először is, ez sokkal gyorsabb, egyszerűbb, illetve költséghatékonyabb a Dierre zárszerkezet cseréjével szemben. Általában 3 darab kulcs tartozik a gyártó által becsomagolt csomaghoz, mi ezt az ügyfél előtt bontjuk ki. Ebből van rövid, illetve hosszú kivitel, a két típus vastag- illetve vékony bejárati ajtók esetén váltakozik. A vastagabb Dierre bejárati ajtók tűzgátló kivitelűek, ezért is szükséges a hosszabb kulcs ezeknél, hiszen egy plusz gipszkarton borítás van belülre felszerelve, ami egy extra, 1,5 -2 cm-es kulcshosszúságot igényel még. Budapest területén egész évben, akár éjjel is hívhat minket Dierre kulcskódolás, zártőke, zárprogramozás ügyében. Ennek a költsége 54.000 forinttól már megrendelhető. Kizárólag jól működő, nem akadozó Dierre zárak esetében végezhető el a biztonságos zártprogramozás, akadozó, nehezen működő zárásnál nem szabad ezt a műveletet elvégezni, ott komplett zárszerkezet cserét kell véghezvinni.