Olasz Dierre ajtó tollas kulcsos zárszerkezetek átállítása új kulcsokra

Ez egy egyszerű folyamatnak tűnik, ám a valóságban nem az. Tulajdonképpen kulcs-cserének neveznénk, mert a központi zárszerkezet ilyenkor nem kerül kicserélésre, csak új ún. memóriakockát kap, melyet már az új kulcsok működtetnek. Otthon nem tanácsoljuk ennek az elvégzését, mert nem feltétlen tudják elsőre működtetni a zárat az új kulcsok és ilyenkor tapasztalatra, hozzáértésre van szükség. További igazításokat, beállításokat kell elvégezni az ajtón, ami házilag több ok miatt sem kivitelezhető.

Érdemes ezen tanácsunkat megfogadni, mert gyakran egy egyszerű Dierre zárkódolásból komplett zárszerkezet csere következhet, ami közel 100 ezer forintba kerül. Ilyenkor ki kell venni magát a központi zárszerkezetet, amihez az ajtót is szét kell bontani.

A memóriakocka (kulcs programozás) cseréhez szükséges új kulcsgarnitúrákat mi visszük az ügyfélhez a helyszínre, lezárt dobozban, 3 de legtöbbször 5 darabos kivitelben, 92 vagy 107 mm hosszúságban. A kulcsok hossza az ajtó vastagságától függ. Érdemes a meglévő kulcs teljes hosszát lemérni és ezt jelezni nekünk, hogy ugyanolyan hosszú új kulcsokat tudjunk prezentálni. A hosszabb kulcs kényelmetlen lehet, nagyon szokatlan, a rövidebb pedig nem éri el a zárszerkezetet, és nem fog működni.

Miért szükséges a Dierre kulcs-csere időközönként?

A Dierre zárak cseréje történhet új lakás vásárlása miatt, zár-meghibásodás miatt, kulcslopás vagy kulcsvesztés esetén, vagy azért, mert nem tudni, kinél vannak még kulcsok az adott lakáshoz. Amennyiben semmi ok a cserére, mert jól működik, és már évek óta van használatban, érdemes szintén kulcs-cserét végezni 2-4 évente. Így a zárszerkezet nem tud hozzászokni a kulcsok kopásához és az áttanításnál könnyen beveszi a memóriakockát és az új kulcsokkal sem lesznek gondok. Ha ez nem történik meg és tovább vannak egy kulccsal használva, a későbbi programozásnál gondok lehetnek a megfelelő lamella emelgetésével. Ez pedig zár akadozáshoz vezethet, ami egyenes út a zárcseréhez.

A Dierre tollas kulcsos zárak úgy lettek megtervezve, hogy többszöri kódolást lehessen rajtuk elvégezni az ajtó szétszedése nélkül, így csökkentve a zárcsere kiadásait. A Dierre záras bejárati ajtó egy komoly biztonságtechnikai megoldás, az ajtó értéke kb. 300.000 Ft. Egyáltalán nem tévesztendő összeg a hazánkban az olcsósága miatt oly népszerű kínai HiSec, Secdoors lemezajtóval! Amikor valaki azt mondja, inkább a kódolás árán (54.000 Ft) vesz egy új ajtót, az nagy hibát követ el! Ebben az árban csakis vacak, silány minőség kapható, rögtön zárcserével kell kezdeni és a betörésnek sem áll ellent! Ezek az ajtók pillanatok alatt nyithatók, erről a lehetőségről mindenkit lebeszélünk!

Arról már nem is szólva, hogy a kiváló, megfelelően beállított Dierre ajtók akár 15 évet is kibírnak és az ajtó szerkezete ezután sem gyengül, csupán zárcserét kell alkalmazni. A hosszútávú, jó működéshez rendszeres karbantartás, kulcs-csere és megfelelő kulcshasználat szükséges. Erről bővebben lentebb olvashat.

Hogyan kezeljük a tollas kulcsokat, hogy megmaradjanak az ép fogazatok?

A gyártó nagyszámban készít kulcs-garnitúrákat az ajtókhoz, nagyon sok, milliós nagyságrendű kiosztásokban. Soha nem tudni, hogy olyan kulcsok jutnak-e valakihez, ahol vannak kiemelkedő, egyedülálló fog-bástyák, vagy éppen nincsenek. A dobozba senki nem lát bele, minden kulcskészlet a megrendelő előtt kerül kibontásra biztonsági okokból.

A kulcsok védelme érdekében érdemes őket olyan helyen tartani, ahol nem sérülnek, nem szabad dobálni, leejteni őket és finoman, nem őrült módjára kell tekergetni őket az ajtóban. Ügyelni kell a fogak épségére, hogy semmiképp ne görbüljenek el, mert azok zármeghibásodáshoz vezethetnek. Ha ez mégis megtörténne, hívják nonstop telefonszámunkat, és azonnal átkódoljuk a zárat egy új kulcskészletre! Ezzel is megóvva a zár idő előtti elromlását, és elkerülve a zárcserét!

Nonstop kiszállással vállalunk Budapest összes kerületében helyszíni zárcserét, kulcsvesztés miatti ajtónyitást, becsapódott ajtók sérülésmentes nyitását és a Dierre zárak átprogramozását!