Mit kell tenni, ha nem tudnak bejutni az ajtón a zár miatt?

Érdemes először egy pár finomabb próbálkozást tenni a kulccsal, előre és hátra, de semmi esetre sem szabad semmit feszegetni és erőltetni, nehogy beletörjön a kulcs a zárba. Ha nem megy, akkor kizárólag Dierre ajtókkal foglalkozó zárszerviz szolgáltatót kell hívni! A Dierre szakszerviz kimondottan ezekkel az ajtókkal foglalkozik, mind cilinderes és tollas kulcsos kivitelben.

A zárszerviz szolgáltatás lényege, hogy nemcsak kinyitjuk az ajtót a meghibásodás esetén, hanem komplett zárcserét is biztosítunk, tehát az ajtó nem marad nyitva. Igyekszünk mindenfajta Dierre zárat raktáron tartani, mert sok a használatban lévő ajtó és a zárak nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ezek pedig folyamatosan szervizelésre és cserére szorulnak.

Hogyan kerül átadásra az új lakáskulcs a zárcserekor?

Az elmúlt években több ezer lakáskulcsot adtunk át a zárcserekor ügyfeleinknek, ebből sosem volt probléma. Mi továbbra is figyelünk arra, hogy mindig a tulajdonos előtt kerüljön kibontásra az új kulcs. Így még véletlenül sem lehet semmi kétely, hogy esetleg nem volt nálunk előzőleg már a kulcs. (Ezért is nem vállalunk plusz kulcsmásolást.) Ez egy bizalmi szakma, szeretnénk mindenkinek a megfelelő körülmények között a zárcserét elvégezni és a jó kapcsolatot mgőrizni.

Pár szó a kulcsok számáról

Az általunk forgalmazott kulcsokról tudunk nyilatkozni, más termékek esetén ez változhat. Folyamatosan rendeljük a gyártól a kulcsokat, zárakat. A Dierre tollas kulcsokból tartunk rövid és hosszú kulcsgarnitúrákat, 3 és 5 db-os kiszerelésben. Minden kulcskészlet lezárt dobozban kerül hozzánk és így jut tovább az ügyfélhez is. Ez nagyon fontos!

A cilinderes zárbetétek cseréje esetén Dierre New Power, Iseo R7 és Iseo R90 zárbetétekkel dolgozunk. Mindegyik zárbetét 5 darab kulccsal kerül fogalomba. Ezeknél a zárbetéteknél 3 darabos kulcskészlet nincs.

A Dierre ajtózárak cseréjéről, mint pl. helyszíni zárkódolás, nehezen működő zár igazítása, tulajdonos csere miatti zárcsere kapcsán telefonon tud érdeklődni és időpontot egyeztetni. Ha nagyon sürgős a nyitás vagy zárcsere, általában aznap teljesítünk, de a megnövekedett forgalom miatt 2-3 napon belül megyünk általában a helyszínre. Ilyenkor külön kiszállási díj nem kerül felszámolásra.

Hová kell fordulni, ha nem elég a 3 vagy 5 db Dierre kulcs, amit a zárszerelő adott?

Mi zárakat nyitunk, szerelünk, cserélünk. A Dierre zárcsere alkalmával új kulcsokat adunk át ügyfeleink számára. A legtöbb esetben elég a gyári, 3 vagy 5 darabos kulcsgarnitúra, de volt már rá igény, hogy többet szeretnének, mert nagy a család és szülőknek vagy barátoknak is adnának, hátha valamikor szükség lesz rá.

A kulcsmásolás egy másik szakma, teljesen más, mint a zárszerviz. Mi nem vállalunk kulcsmásolást, azt mindenkinek magának kell lebonyolítania egy kulcsmásoló szaküzletben. Maximum javasolni tudjuk, hová érdemes menni a kulcsokat lemásoltatni. Akár a tollas kulcsos, akár a cilinderes kulcsok másolása általában megvárható az üzletekben, viszont vannak olyan Dierre ajtóba való zárbetétek (mint pl. az Iseo R90), amelynek a kulcsát csak Olaszországból lehet rendelni, Magyarországon ezt egyáltalán nem másolják. Ilyenkor kb. 3-5 hét időhosszal kell kalkulálni.

Tollas kulcsok másolása esetén a kellő hosszúságú kulcsot kérje a szaküzletben! Tehát ha egy 92 mm hosszú Dierre kulcsa van, akkor ne a 110 mm hosszúra másolják rá, csak mert ez van nekik készleten. Ilyenkor keresni kell egy másik szaküzletet, mert nagyon zavaró lesz az extra hosszú kulcs!

Ami még fontos a kulcsmásolás során, hogy a másolat is gyári Dierre feliratú kulcsra készüljön! Az utángyártott kulcsok (Silca, JMA, Erebbi) nem olyan pontosak, mint a gyári nyerskulcs.