Miért és mennyire fontos a Dierre zár tökéletes működése?

A hétköznapokban rengeteg olyan problémát kell megoldanunk, ami egyáltalán nem függ össze az ajtó működésével, pl. gyerekek szállítása az óvodába, bevásárlás, dolgok intézése, pénz befizetések, stb. és teljesen megfeledkezünk arról, hogy amikor a bejárati ajtót reggel, este becsukjuk, hogy esetleg nem jól működik, biztonságos-e, kell-e valamit tenni vele. Nyilván, a laikus emberek nem szakértők a témában, ezért érdemes időközönként (legalább 2-3 évenként) egy Dierre szakszerviz céget kihívni és ellenőriztetni az ajtót, zárat, amennyiben szükséges, karbantartani azokat.

Ha elavult, meghibásodott, nehezen működik a Dierre vagy Atra zárszerkezet, akkor ki kell cseréltetni a zárat, le kell cserélni a kulcsokat, ezzel megelőzve a bajt. Azért fontos a Dierre zár tökéletes, összehangolt működése a kulccsal, mert az akadozó Dierre zárszerkezet könnyen óriási galibát okozhat, akár egy fárasztó munkanap után, ha nem nyílik az ajtó. Ha probléma van a zárral, az megkönnyíti a betörők dolgát is. Ha a négy fordulatos záródás helyett csak kettőt fordul a kulcs, az már jelentősen csökkenti a biztonságot. Így az ajtó könnyen védtelenné válik, már nem nyújtja ugyanazt a magas szintet, mint új korában.

Dierre tollas kulcs kontra cilinderes, rövid kulcs

A gyártó évekkel ezelőtt tollas kulcsokkal kezdte el bevezetni a zárak gyártását. Elég hosszú időn át ez volt a projekt, ez volt a menő. Mindenkinek ilyen kulcs tartozott a zárjához, de aztán, ahogy a 2000-es években a Nyugaton bejöttek a cilinder vezérlésű zárszerkezetek, egyre jobban kezdett elterjedni a rövidebb, könnyebben használatos kulcs. Ma már tollas kulcsos szerkezeteket kizárólag a keleti piacra gyárt a gyártó. Nyugat Európában a cilinderes vezérlés a nyerő, nem kedvelik a hosszú, mindenbe beleakadó tollas kulcsokat, egyszerűbb a cseréjük is. Míg az orosz, lengyel, belorusz, román, bolgár, magyar vonalon maradt a tollas kulcs, a keletiek számára ez jelenti a biztonságot.

A tollas kulcsos zárszerkezetek lamellás felépítésűek, a páncélszekrények kulcsainak öröksége. Valójában kényelmetlen a mindennapi használatban, viszont biztonságos. A cilinderes zár ezzel szemben könnyebben használható, kisebb helyen elfér a táskában vagy nadrágzsebében. Itt érdemes megjegyezni, hogy olyan zárcilindert kell alkalmazni mindenképp (a zárbetét csere során meg főként), amely magasabb technológiát alkalmaz, magasabb biztonsági szintű. Ilyen pl. az Iseo R90 vagy a Dierre New Power, esetleg az RB Keylocx izraeli zárbetét. A kínai betétek alkalmazása tilos és nagyfokú butaságra utal!

Dierre zárkódolás vagy tekerőgombos zárbetét csere

Mind a két szolgáltatást biztosítani tudjuk ügyfeleinknek. A lényeg, ha elhagyták a lakáskulcsot vagy nem találják, új ingatlanba költöztek, kérjenek azonnali zárcserét vagy zárkódolást a Dierre szolgálttótól! A két eset között az a különbség, hogy a tollas kulcsos zárszerkezetnél ún. memória kockát cserélünk az ajtó szétszedése nélkül, így megváltozik a nyitási pozíció, tehát a régi kulcsok abszolút nem fogják működtetni a zárat. Ezeket érdemes ki is dobni, nem lesz rájuk a jövőben szükség. Csak problémát okozhatnak, ha véletlenül a zárba kerül a régi kulcs.

A cilinderes zárbetétek cseréjénél szintén nem kell szétbontani az ajtó borítását, elég a belső, úgynevezett díszítő/takaró nyíláson keresztül egy pici feltárást, szétszerelést eszközölni, így hozzáférhető a zárbetét teljes külső belső része. A tekerőgombos zárbetétcsere alkalmával magas minőségű, olasz vagy izraeli zárbetétet szerelünk, attól függően, mit választ az ügyfél.

A zárkódolás a tollas kulcs esetén 54.000 Ft-tól már megrendelhető, zárbetét csere alkalmával 48.000 – 50.000 Ft-tal kell számolni. Az áraink kompletten anyaggal, munkadíjjal, számlával, kiszállással együtt értendők, Budapest területén. További részletekért telefonunkon tud érdeklődni. A beazonosítás érdekében, csatoljon nekünk fényképet az ajtó belső/külső feléről emailben, minden megkeresésre rövid időn belül válaszolunk!

06-70-770-2942