Hogyan lehet a leggyorsabban Dierre kulcsokat cseréltetni?

A Dierre záraknál a leggyorsabb zárcsere eljárás az ún. zárkódolás, zárprogramozás, vagy más néven a zártőke kicserélése. Amint ez megtörténik, a régi kulcsok már egyáltalán nem működtetik a zárszerkezetet. Ennek a műveletnek a végrehajtásához Dierre zárszervíz szolgáltatót kell felhívni. A régi kulcsok működésképtelenné válnak az átprogramozás után, így mindenkinek azt javasoljuk, hogy a már nem használatos kulcsokat dobják ki, hogy még véletlenül se kerüljön az új zárba, mert csak beleszorul és a zár tönkremenetelét okozza! Van még egy módja a gyors Dierre zárcserének, amikor pl. meghibásodik a zárszerkezet az évek alatt. Ebben az esetben nem elég, ha csak a kulcsokat cseréljük, együttesen a zárszerkezettel együtt kell installálni. Ez pedig az ajtó szétszerelésével, a zár behelyezésével, illetve az újbóli összerakással, majd az ajtó beállításával jár. A Dierre zárcsere árai -szervízszolgáltatással egybekötve- általában 95.000 forinttól elérhetőek. Az ár típus-, illetve kivitel függvényében változhat. Áraink Budapest területére vonatkoznak, Pest megyében vagy vidéken teljesen más díjszabással dolgozunk.

Mi történik akkor, ha a negyedik fordulat után nem nyitja a kulcs a zárat?

Több esetben, amikor még működik a zárszerkezet lamellakötege, tehát a négy fordulatot viszi, nyitja simán, akkor nem a nyitással, hanem a kilincsmechanikával van gond. Ilyenkor a sok ki- és benyitás miatt megy tönkre ez a mechanika. Az évek során, kb. 10 év után jelentkezik ez a probléma, amit javításra nem tudunk felvenni, mivel nincs hozzá alkatrészellátás Olaszországból. Ellenben a komplett zártest kicserélésével megoldódik ez a probléma is. Ne álljon az ajtó előtt sokáig amiatt, mert nem tudja kinyitni az ajtót! Jó tudni azt is, ha sokáig halogatják ezt a dolgot és nem cserélnek zárat, egy idő után a tollas kulcs beletörik a zárba, az pedig igen költséges zárnyitást fog eredményezni. Célszerű egy szakemberrel megnézetni, hátha megmenthető még a zár. Ezt a hozzáértő mester tudja megállapítani a helyszínen, és ha szükséges, javasolni fogja a cserét.

Sérülésmentes nyitás, ha a Dierre ajtón fix a gomb kívülről

Magyarországon nagyon sok olyan olasz biztonsági zárral ellátott bejárati ajtó van, amire kívülről kilincs helyett gombot szereltek. Ennek megvan az előnye, pl. nem kell kulcsra zárni az ajtót a lakásba jutásakor. Viszont van hátránya is, amikor pl. nem viszik magunkkal a kulcsot, és bezáródik az ajtó. Szinte mindennapos feladat nálunk, hogy valamelyik kedves megrendelőnk ott áll az ajtón kívül egy telefonnal a kezében, és pánikol, mert nem tud visszajutni a lakásba, pedig a kulcs tőle csak 10 cm-re van. Igen ám, de nem tudja megfogni, mert a zárban hagyta belülről. Az ilyen nyitásokra vagyunk szakosodva, amikor „kizárja” magát az ügyfél a saját ingatlanából. Mi gyorsan, szakszerűen, 100 százalékban sérülésmentesen ki tudjuk nyitni a becsapódott ajtót! Speciális eszközökkel és nagy tapasztalattal rendelkezünk, finom módon, lassan, de biztosan kinyílik az ajtó úgy, hogy egy karcolást nem ejtünk a burkolaton, sem magán az ajtókereten! Ne feszegesse, ne hívjon gondnokot, csakis Dierre szakszervizt hívjon erre a feladatra!

06-70-770-2942

Tájékoztató árak a Dierre zár szerelésével, cseréjével kapcsolatban

Általában az első kérdés az ügyfelek részéről, ha zárcserére gondolnak, hogy mennyibe kerül, milyen díjszabással kell számolni. Mindig az aktuális feladat szabja meg az árat. Lehet szó zárnyitásról, ami pl. 25.000 Ft, zárkódolásról 54.000 Ft-tól, vagy teljes zárszerkezet cseréről, ami 95.000 Ft-tól érhető el. A végleges árat mindig az alapján szabjuk meg, amikor az ügyfél felvázolta a problémát. Amennyiben tud nekünk képet küldeni a zárcsere előtt az ajtó éléből, sokkal gördülékenyebb a beazonosítás. Mindenkinek szívesen segítünk, ezért vagyunk. Évek óta fő profilunk a Dierre ajtók szerelése, nyitása, javítása. Az újabb zárakat probléma esetén elképzelhető, hogy meg tudjuk menteni, de a régebbi típusú, akadozó Dierre szerkezetekre csak csere lehetőséget tudunk ajánlani. A végleges zárcsere költségét vagy az egyéb zárjavítási feladatok díját diszpécser kollégánk közli a telefonban, továbbá vele történik az időpont és a helyszín lebeszélése is.