Honnan tudom, hogy nekem Dierre bejárati ajtóm van?

Aki nem ezzel foglalkozik nap mint nap, az nyilván nincs otthon ebben, nem jártas ebben a témában, így maximum csak az ajtón feltüntetett feliratról, matricáról, vagy emblémáról tudja beazonosítani a típust. Természetesen segítünk mindenkinek a beazonosításában, amihez fényképre lesz szükségünk a kulcsról, a zárról, magáról az ajtóról, így tudunk továbblépni ez ügyben. Amiben 100 százalékosan tudunk segíteni, az a komplett ajtózár cseréje meghibásodás esetén, ajtónyitás, zárnyitás, kulcsvesztés miatti kódolás, zárbetétcsere, becsapódott ajtó kinyitása. Nagyjából ezek az esetek, amik felsorolhatók egy Dierre bejárati ajtó használatakor, illetve még ide tennénk az utólagos ajtóbeállítást is, az épület megsüllyedése, mozgása miatt.

Hova tudok fordulni, ha új építésű ingatlant vásároltam és gondom van a Dierre ajtózárral?

Ha még garanciális még az ajtó, akkor első körben érdemes ahhoz a céghez fordulni, akik ezt beszerelték. Erre ők vállalják a garanciát. Sajnos ez általában nem szokott működni, hiszen mindenki mentegetőzik, mossa a kezét, a másikat hibáztatja. Ezért is van ilyen sok megrendelésünk, hiszen szó szerint, mások után takarítunk, más rosszul végzett munkáját „javítjuk ki”. Ezért pedig a megrendelőnek fizetnie kell, de hát ez már nem a mi asztalunk, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy vagy vár arra, hogy a garanciális iroda segítsen valamikor (akár egy fél év múlva) vagy pedig megoldatja velünk 1-2 munkanapon belül a zárási/nyitási problémát. Mi teljesen független zárszerviz cég vagyunk, hangsúlyozzuk mindig, hogy nekünk csak a Dierre zárak szervizelése a szakterületünk, ajtónkat nem építünk be. Hozzánk csak olyan garanciális problémával lehet fordulni, amit mi végeztünk el, pl. zárszerkezet csere vagy esetleg kulcsvesztés miatti új zárbetét beszerelése miatti esetleges gondok. Minden más esetben a Dierre zárszerelés térítésköteles.

Nekem is és a szomszédomnak is Dierre ajtózáram van, de az ő kulcsa más, miért van ez?

Általában ez azért fordul elő, mert 2 vagy 3 ütemben készült el a lakóépület és átkerült esetleg egy másik projekt-kezelés körébe. Ők viszont lehet, hogy egy másik, esetleg olcsóbb kivitelű olasz Dierre ajtót szereltek be (pénzspórolás végett). Ettől függetlenül, mind a két ajtókivitel biztonságos, csak az egyik tollas kulcsos, a másik pedig pl. egy New Power zárbetét meghajtású. Előfordulhat még az is, hogy az olaszoknál arra az időre nem tudták legyártani ugyanazokat az ajtókat, viszont volt raktáron nekik akár több 100 darab más típus, így viszonylag rövid időn belül tudták prezentálni a beszerelési lehetőséget a több hónapos várakozás helyett. Bármelyik kivitelről is beszélünk, amennyiben szükségesnek látják, hogy az újonnan átvett lakások kulcsát lecseréljék, mert nem bíznak az építtetőben, forduljanak hozzánk bizalommal! Budapest összes kerületében végezzük ezeknek a Dierre zárbetéteknek, zárszerkezeteknek a komplett cseréjét, jó áron, garanciával, kiszállási díj nélkül.

Hogyan tudok a leggyorsabban Dierre zárat cseréltetni, ha ellopták a kulcsomat?

A legegyszerűbb megoldás, ha felhívja a weboldalunkon feltüntetett valamelyik szám egyikét! Van nappali műszak, illetve éjszakai szolgálat, direkt úgy oldottuk meg, ha az ügyfélnek például munkaidőn kívül van szüksége zárcserére, akkor is telefonálhat és ugyanígy fordítva, nappal is. A legjobb döntés, ha minél hamarabb ajtózárat cseréltet, mert nem tudni, kihez került a kulcs-csomó! Manapság már senkiben nem lehet megbízni, pláne ha az otthonunk védelméről van szó, illetve a család biztonságáról!

Mennyibe kerül Budapest területén egy olasz bejárati ajtó zárcseréje, ha a kulcson a Dierre felirat található?

Mielőtt belemennénk az árképzésbe, pár információt azért be kell gyűjtenünk ennek kapcsán, csak hogy ne mondjunk hülyeséget, illetve a helyszínen ne legyen ebből vita. Különböző típusú, kivitelű Dierre kulcsok, zárak vannak. Pl. egyzáras vagy kétzáras, trezorzár, cilinder működtetésű vagy tollas kulcsos kivitel, úgyhogy maga az a szó, hogy Dierre, nem biztos, hogy pontos beazonosítást tud nyújtani. Beszélhetünk zárkódolásról, zárbetét-cseréről, illetve komplett zárszerkezet cseréről is. Ez mindig attól függ, mi van beszerelve jelen pillanatban az ügyfél ajtajába, illetve, hogy milyen állapotban van a működés, mennyire vannak megkopva a kulcsok, a zárszerkezet lamellái. Természetesen, miután sikerült beazonosítani a kulcsot, a zárat, pontos összeget mondunk (munkadíj, kiszállás, illetve anyagköltség egybekötve). Nem szoktuk különválasztani a zár árát a munkadíjtól, fix áron dolgozunk Budapest összes kerületében, az év 365 napján, garanciával.