Hogyan történik a Dierre ajtó zárcsere

Zárszerviz keretein belül végezzük ezt a szolgáltatást. A megrendeléstől számítva egy, maximum két munkanapon belül teljesítünk. Mindent telefonon egyeztetünk le. A zárcsere árait minden esetben előre közöljük, de a weboldalunkon is fent vannak, az Árak menüpontban. Dierre ajtózárcsere szolgáltatásunk munkanapokon, hétfőtől péntekig, 8 és 20 óra között elérhető. Hétvégén nem dolgozunk. Fix árakon vállalunk zárszerelési munkákat, külön kiszállási díj nincs. Minden beszerelt termékre egy év garanciát vállalunk.

Általában a zár pontos beazonosításához az ajtó éléből egy fotót szoktunk kérni, melyet emailben tud nekünk elküldeni.

Tollas kulcsos Dierre zár helyszíni csere

A Dierre ajtógyártó kiváló terméke a tollas kulcsos (pillangó kulcsos) zárszerkezet. Alsó és felső záraknál alkalmazzák, jobbos és balos kivitelben. Ha nagyon régi a szerkezet, akkor az ajtó szétbontásával az alsó zárszerkezetet és kulcsköteget együttesen cseréljük. Ez 95.000 Ft-tól elérhető. Ha csak a zárat kódoljuk új kulcsokra, pl. új lakás vásárláskor, kulcs elhagyásakor, akkor ennek a teljes díja 54.000 Ft.

A zárkódolás egy egyszerű feladat, de érdemes mégis szakemberre bízni a fellépő problémák miatt. Itt nem szedjük szét az ajtót, hanem a takarólemez mögött cseréljük a zár memóriakockáját, amely megváltoztatja a kulcs fogazatát, kialakítását, felépítését. Egyszerűen fogalmazva, a régi kulcs nem fogja működtetni már a zárat ezután. 3 és 5 kulcsos garnitúrákat szerelünk be, kinek, mi az igénye. Csakis jól működő zár esetén végezzük el a zár kódolását.

Cilinder kulcsos Dierre ajtózárak cseréje

A cilinderes Dierre ajtózárak szerkezete általában megegyezik a tollas kulcsos társaiéval, viszont a kulcsa jóval rövidebb, kényelmesebb, könnyebb a használata. Ha valami komolyabb betétet teszünk bele, mint amilyen pl. az Iseo R90 zár, akkor biztonságosabb is.

A zárbetét cseréje összetettebb feladat, hiszen nem egy hagyományos zárbetét cserét végzünk, mint egy fa ajtónál, hanem az ajtó belső borításáról kell leszedni a takarócímkét és műanyag lemezt, a zárbetétről a forgatógombot, amit mi is csak nagyon nehezen tudunk levenni, úgy meghúzzák az olaszok. De ezek eltávolítása után hozzáférünk a törésvédő pajzs csavarjainak a kitekeréséhez, majd a zárbetétet ütköztető formalemeznek, és csak ezek után tudjuk kihúzni a zárbetétet. Ennek az aljára még egy U profil fel van rögzítve, ami az ütköztetéshez szükséges.

Az új zárbetét lehet Iseo R7, Dierre New Power, vagy Iseo R90 csúcskategóriás zárbetét. Mindegyik esetnél 5 db kulcs tartozik a zárhoz, de csak az R90 a másolásvédett. A zárbetét hosszított tengelyéből vágni kell a kellő hosszra, mert a gyártó különböző ajtóvastagságok miatt hosszabbra készíti a belső tengelyt. A visszaszerelés ugyanebben a sorrendben történik. Ha mindent meghúztunk, visszaraktunk, az ajtó zárása után ki szoktuk próbálni a tökéletes működést kívülről és belülről. Ha szorulást érzékelünk, akkor ellenőrizzük az ajtót, hogy van-e szorulás, akadozás valamilyen irányból, esetleg állítunk a zsanéron, a háromdimenziós pánton, vagy a zárónyelv becsapódásánál van még állítási lehetőség. Ha a rudazatok szorulnak a tokban, turbóval szoktuk megigazítani. Sajnos sok Dierre ajtóval a rossz beépítés miatt sok probléma akad.

Hogyan történik a Dierre ajtó zárcsere
Hogyan történik a Dierre ajtó zárcsere