Dierre ajtózárcsere tudnivalók lakástulajdonosoknak

Az Olaszországban készült Dierre bejárati ajtóról senki nem tud semmit, csak azt, hogy biztonsági ajtó. Mai írásunkban tájékoztatjuk a Dierre ajtó tulajdonosokat, mivel kell számolniuk, ha ilyen ajtót „örökölnek” vagy ha az új lakás, amibe költöznek, ilyen ajtóval van ellátva. Amennyiben találnak mégis olyan hiányosságot, amiről nem írtunk, telefonáljanak bátran, minden Dierre zárszereléssel, zárkódolással kapcsolatos kérdésre szívesen válaszolunk!

06-70-770-2942

New Power zárbetét tekerőgombos változat

A Dierre Go és a Dierre Atra bejárati ajtóknál Dierre New Power zárbetét van beszerelve, amely kívülről kulcsos, belülről forgatógombos kivitelű, extra biztonságú zár. Amennyiben új lakást vásárol, és zárcserét szeretne, érdemes mihamarabb a zárbetétet kicseréltetni. Ez ügyben fordulhat hozzánk, mi különböző alternatívákat tudunk ajánlani.

Ajtókitekintő – mire való valójában?

Az ajtókitekintő azt a célt szolgálja, hogy az ajtó kinyitása nélkül meg tudjuk nézni, mi történik a lépcsőházban, hogy ki áll az ajtó előtt a kopogás, csengetés alkalmával. Biztonsági tanács, hogy az ajtó kinyitása előtt mindig nézzük meg a kitekintőn, hogy ki akar esetleg hozzánk bejönni. A kitekintőket különböző hosszúságokban, 4-10 cm közötti ajtóvastagságokra szoktuk felszerelni.

Törésvédő pajzs, komplett kilincsgarnitúrával együtt

A Dierre biztonsági ajtón nem spórolt a gyártó az alkatrészek ellátása során. Kívülre és belülre egyaránt, esztétikus zártakaró címert szerelt fel, illetve a zárbetét megvédésére egy nagyon komoly törésvédő pajzsot alkalmaznak. Ezek az alkatrészek nem tudnak meghibásodni, maximum karcolódni és elkopni, ezeknek a komplett cseréje ügyében is hívhatja zárszerviz vállalkozásunkat. Munkánkat minden esetben elősegíti, ha emailben elküldi a külső-belső kilincsgarnitúra fényképét.

Dierre ajtó állítható zsanérok – beállítás

A Dierre ajtó beállításakor, ha szakszerviz végzi a munkát, alapállásba helyezik a zsanérok pontjait. Így, ha a későbbiekben megereszkedik az ajtó vagy utólagosan burkolni akarják az előszobát, akkor 5 mm-t legalább lehet állítani a zsanér csavarjain. A Dierre ajtóbeállítást szakszervizzel végeztesse, mert az újabb típusú olasz ajtók, ún. 3 dimenziós beállítási lehetőséggel vannak ellátva a buktatás és döntés érdekében! Ezt házilag ne piszkálják semmiképpen!

Ajtó küszöbsöprű a por és a huzat kizárására

A legtöbb olasz biztonsági ajtó aljába kerül egy ún. tisztító-agy, küszöbsöprű mechanika. Az ajtó sarkából egy műanyag gombszerűség áll ki, amikor becsukódik az ajtólap a tokba, a gomb működébe hozza mechanikusan a leereszkedő küszöb szerkezetet. Ezek sörtékből állnak, így sem a lépcsőházból, sem a külső térről por és szennyeződés nem tud a lakásba bejutni. Már nem divat a küszöb a bejárati ajtónál, maximum egy padlóváltót szoktak leragasztani a külső és belső burkolat találkozásánál. A küszöbsöprű az ajtó tartozéka, ha meghibásodott, azt nem tudjuk szervizelni.

Belülről nyitható ajtóhatároló feladata

Sajnos nagyon sok olyan esetről hallottunk, ahol pl. egy nyugdíjas házaspárra az ajtó kinyitása után rálökte a betörő az ajtót. Hiába volt beszerelve lánc, az leszakadt az ajtóról a rossz rögzítés miatt. Ha biztonsági láncot szereltetnek az ajtóra, csakis strapabíró, átmenő csavarokkal kell kérni a rögzítést a fenti helyzet elkerülése miatt. A Dierre ajtók belső reteszelő funkciója úgy van megalkotva, ha a fogantyút eltoljuk a fal irányába, az beleakad a tokon lévő határoló lemezbe, így az ajtó max. 10 cm-ig nyitható ki. Tehát ki lehet nézni, hogy ki van az ajtó előtt, de az bármilyen erősen is tolja kívülről, ebben az esetben nem lehet befeszíteni az ajtót. Ráadásul kívülről ezt a belső zárásmódot nem lehet kiiktatni, csak akkor, ha az ajtót becsukjukuk és a tekerőgombot alapállásba visszahúzzuk.

Dierre ajtózárcsere tudnivalók lakástulajdonosoknak
Dierre ajtózárcsere tudnivalók lakástulajdonosoknak
Dierre ajtózárcsere tudnivalók lakástulajdonosoknak
Dierre ajtózárcsere tudnivalók lakástulajdonosoknak
Dierre ajtózárcsere tudnivalók lakástulajdonosoknak
Dierre ajtózárcsere tudnivalók lakástulajdonosoknak
Dierre ajtózárcsere tudnivalók lakástulajdonosoknak