Dierre zárcsere, zárkódolás, zárszerviz

A Dierre zárcsere okait két részre bontanánk. Az egyik, amikor a tönkrement, meghibásodott, szétkopott szerkezetet cseréljük kompletten. A másik, amikor kulcselvesztés vagy költözés miatt a Dierre-Atra zárnak a tuskóját cseréljük. Ennek a szerelése, cseréje mindenféleképpen zárszerelő szakembert igényel. Munkanapokon hívja Dierre szakszervizünket ezen a számon: +36 70 770 2942

Budapesti Dierre zárszerkezet csere helyszíni kiszállással

A Dierre zárak főként lakóparkokban, társasházakban fordulnak elő, de akár egyéni lakásokban, házakban is találkozhatunk velük. Mi csak úgy hívjuk őket, hogy olasz, biztonsági gyors-ajtók, azért, mert ezeket Olaszországban egy nagy ajtógyártó cég készíti. Sablon alapján egy gép összehajtja a profilt, megalkotják az ajtókeretet, illetve ajtószerkezetet, majd beleteszik a zárszerzetet és hozzákötik az alsó- és felső mozgatóegységet. Ezután rárakják a megfelelő ajtóburkolatot, szakszerűen becsomagolják, és irány a megfelelő ország.

A benne lévő zárakat egyedi megrendelés alapján alakítják ki. Lehet tollas kulcsos vagy cilinderes, vagy ennek a kombinációja, jobbos- és balos kivitelben. A magyarországi épületekbe, társasházakba így kerül be a Dierre biztonsági ajtó.

Annyit azért megjegyeznénk, ha ezek az ajtók normálisan be lennének építve Magyarországon, akkor több mint valószínű, hogy a cégünk éhen halna. A legtöbb zárszerkezet hiba, ami felmerül a munkáink során, az a rosszul beépített, akadozó ajtó-hibának köszönhető. Persze vannak kivételek.

Ahhoz, hogy hozzáférjünk a Dierre biztonsági ajtózárhoz, először el kell távolítani a belső burkolatot, amit az ajtóperemen található csavarok tartanak, esetleg még egy kis ragasztó. A zár előtt találunk egy merevítő fémlemezt, amit négy csavar tart. Tulajdonképpen erre a felületre rögzül a kilincsnek a műanyag alátétlemeze, illetve a zárvédő címke alátétlemeze. Ezután lekötjük a felső-alsó mozgató rudat, amelyet vagy zéger-gyűrű vagy sasszeg rögzít.  Majd a zár négy sarkában lévő csavart kitekerjük, így ki tudjuk emelni a Dierre zárszerkezetet. Óvatos mozdulatokkal kell dolgozni, mert az éles lemez elvághatja a kezünket.

A zárcsere elvégzése után a szerelési munkafolyamat ugyanez, visszafele pörgetve. A teljes összerakáskor ellenőrizni kell, hogy a felső- és alsó rudazat akadály nélkül mozog-e az ajtókeretben.

Dierre ajtónyitás szakszerűen zárfúrással

Ha az ajtó kulcsra van zárva, és elveszett a kulcs, vagy már régi a zár és nem nyílik a kulcsával, esetleg teljesen tönkrement a zárszerkezet, úgy csak és kizárólag fúrással lehet azt kinyitni. Mivel a fúrás során roncsolódik a zár, így azt az ajtónyitási folyamat végén ki kell majd cserélni. Egy profi zárnyitás során az ajtó nem sérül, csak a zárszerkezet.

Érdemes rákérdezni a nyitást végző zárszerelő kollégánál arra, hogy fog-e roncsolódni az ajtó. Ha a válasz igen, akkor inkább hívjanak egy másik zárnyitással foglalkozó céget, mert egy biztonsági ajtó pótlása igen drága!

Dierre zárnyitást kell eszközölni akkor is, ha a zár elromlott vagy pedig beletört a kulcs. Mindenképpen érdemes ilyenkor Dierre zárnyitás terén tapasztalt szakemberhez fordulni, mert előfordulhat, hogy több kárt okoznak maguknak, mint hasznot. Egy Dierre biztonsági zárral felszerelt ajtó nyitása nem játék és nagyon könnyen megsérülhet akár az ajtó, akár az ajtó takaróléce, vagy maga a zárszerkezet is. Egy zárszerelő kolléga ezeket a hibákat ki tudja küszöbölni és a leghatékonyabb megoldás kiválasztásával tud az Ön segítségére lenni.

Sajnos ilyenkor is előfordulnak olyan esetek, mikor a zár például annyira szétesik, hogy vagy a tokon vagy az ajtólapon némi sérülés fog látszani, de ezt mi a helyszínen előre közöljük a tulajdonossal. Ezeket tipikusan felismerhetjük a logó kilincsről, mert ebben az esetben beesett a tokba a zár nyelve. Kis odafigyeléssel ez azonban megelőzhető.

Ha a szóban forgó nyitandó ajtó földszinten van, és megoldható valamilyen egyéb módon bejutni a lakásba, akkor meg tudjuk oldani az ajtó nyitását fúrás nélkül is, és elegendő lesz egy kulcstőke csere, ezáltal máris az új kulcsokkal működik majd a zár! Ezzel elég sokat lehet spórolni!

Zárszervizünk szakemberei a folyamatos képzésnek köszönhetően naprakész információval rendelkeznek minden Dierre típusú zárszerkezetről. Cégünk teljes körű, 12 hónapos garanciát vállal minden általunk beszerelt Dierre trezorzárra, zárszerkezetre.

Becsapódott Dierre ajtónyitás sérülésmentesen

Ajtónyitásról illetve zárnyitásról, amikor semmit nem kell fúrni, akkor beszélünk, ha valaki mögött például becsapódik a Dierre biztonsági trezorzárral ellátott ajtó, amin kívül gomb van, és kulcs nélkül nem tud visszajutni a lakásba. Ez nagyon gyakran előfordul. Például, amikor valaki kivitte a szemetet és a huzat becsapta mögötte az ajtót.

Ezek az esetek általában rutinmunkák a hozzáértő zárszakértők számára, mert ezeket a Dierre biztonsági trezorzárakat fúrás nélkül, egy egyszerű műanyag célszerszám vagy egy drót segítségével pár perc (másodperc) alatt ki tudják nyitni, az ajtó roncsolása nélkül. Vannak azonban kivételes esetek is. Az olyan ajtók esetében, amelyek nagyon szorulnak, ez a roncsolásmentes ajtónyitás hosszabb időt is igénybe vehet, de megoldjuk! Még senkit nem hagytunk ott a becsapódott ajtó előtt álldogálni. Bátran hívjon minket!

Dierre zárcsere, zárkódolás, zárszerviz
Dierre zárcsere, zárkódolás, zárszerviz
Dierre zárcsere, zárkódolás, zárszerviz