Dierre zárak fejlődése évről évre

Mind a tollas és a cilinderes Dierre zárszerkezet elég magas biztonsági fokozatnak örvend. A Dierre a saját gyártású ajtóiba szereli ezeket a zárakat. Nemcsak a zárat magát tervezi és gyártja, hanem a komplett ajtót, zárral, szigeteléssel, burkolattal, címkével, kilinccsel együtt.

Az első generációs Dierre ajtók tollas kulcsos mechanizmussal működtek és működnek most is. Némelyikük akár már 20-25 éves is megvan, bár kopottak, de még működőképesek. Persze ebben fontos szerepet játszik a mindennapos használat, hogyan zárjuk/nyitjuk, mennyire vigyázunk a kulcsokra, végeztünk-e zárkódolást új garnitúrával az évek alatt.

A tollas kulcsos ajtók már a Dierre részéről nincsenek gyártva, ezeknek a helyét átvette a cilinderes, azaz zárbetétes változat. Ez modernebb, praktikusabb, biztonságosabb az elődjénél. Akinek még tollas kulcsos zárja van, nem kell megijedni, van utánpótlás, ha elromlik vagy elhasználódik a zárszerkezet. Egy régi, akadozó, kopott záron nem érdemes kódolást végezni, inkább teljes zárszerkezet- és kulcsgarnitúra cserét javaslunk. De ha már hozzányúlunk az ajtóhoz, akkor érdemes elgondolkozni a tollas kulcsos működésről cilinderes verzióra való átalakításról is. Ez kicsit drágább, húzósabb, de végleg búcsút mondhatunk a hosszú, kényelmetlen tollas kulcsoknak. Részletek itt.

Új és régi Dierre ajtóhoz szaktanácsok, tippek

Legyen szó akár régi, akár új bejárati ajtóról, mint minden más, ez is karbantartást, odafigyelést igényel. Elvégre a gázkazánt is évenként-kétévenként megnézetjük, az ajtónkat is időszakosan ellenőriztetni, karbantartatni kell.

A legtöbb probléma a rossz beépítés, a kopott zárszerkezet és az agyonstrapált kulcsok miatt keletkezik. Időközönként szakemberrel át kell nézetni, hogy a zár pontosan illeszkedik-e a tokba, a kulcsok tökéletesen hajtják a zárszerkezetet, valamint, hogy az ajtó szorulás- és akadásmentesen záródik-e. Ne felejtsük el új lakás vásárlásakor vagy költözéskor a zár kicserélést vagy újrakódolását! Ilyenkor tanácsos szakembert hívni. Házilag nem ajánlatos ezekkel a zárakkal bajlódni, mert vannak nehézségi problémák, melyek ilyenkor felmerülhetnek ez ügyben.

Dierre kulcsok, zárak

A Dierre tollas kulcsos biztonsági acélajtók zárjainak kulcsai kéttollúak, jó minőségűek, rézből vannak. Különböző szárhosszúsággal és mintázással készíti őket a gyártó. Van belőlük sima fém vagy műanyag kulcsos kivitelű garnitúra. Ennek a kulcsoknak a másolásához kimondottan zárszaküzlethez kell fordulni, akik gyári, és nem utángyártott kulcsokra másolnak. Ehhez mindenképp ragaszkodjanak!

Ha nagyon kopottak a kulcsok, ne erőltessék a másolást, inkább kódoltassanak egy új kulcsgarnitúrára!

A Dierre zárszerkezetek több típusban, kivitelben is jelen vannak a piacon. Általában a háromirányú záródás a jellemző. Tollas- vagy cilinderes zárváltozatok lehetnek, alsó- és felső kivitelben, jobbos és balos osztásban.

Dierre zárcsere, zárszerviz Budapesten

Dierre zárszerviz vállalkozásunk régóta cseréli, nyitja, szereli ezeket az olasz ajtózárakat.  Nagyon régi és megbízható kapcsolatunk van a gyártóval. Amit nyújtunk: gyors munkavégzés, ingyenes kiszállás a megrendelt munka esetén, zárszerkezet- és ajtózárbetét cseréje, új lakásba költözés utáni zárprogramozás, zárkódolás. Budapest összes kerületében dolgozunk. Pest megyében előre egyeztetett időpontban, külön díjszabással. Vidéki munkákat nem vállalunk!

Dierre zárak fejlődése évről évre
Dierre zárak fejlődése évről évre