Dierre zár, kulcs, alkatrész értékesítés

Webáruházunkon keresztül szinte mindenhez hozzájuthat a Magyarországon forgalomban lévő Dierre cilinderes- vagy tollaskulcsos, egy- vagy kétzáras kivitelű ajtók zárjainak kapcsán. Csak kulcsos, azaz mechanikus (nem elektromos) záródású Dierre ajtókhoz tartunk zárszerkezeteket, kulcskészletet, Iseo vagy Dierre New Power speciális zárbetéteket, kulcscímke garnitúrákat! Elektromos zárakkal nem foglalkozunk!

Dierre kulcskészlet újrakódolás

A Dierre kulcskészlet a tollas kulcsos zárakra jellemző. Ez egy nagyon praktikus találmány azokra az esetekre, ha a tulajdonos elhagyná a lakáskulcsot, vagy ellopják tőle, vagy új lakásba költözéskor, amikor nem szeretnék, ha bárkinek is esélye lenne használni a régi kulcsokat.

Ezeknek a kulcsoknak a kicseréléséhez vagy kódolásához nyugodtan nekiállhat bárki. Lényegében a kilincs alatt lévő műanyag címkén keresztül, a két csavar eltávolításával ki lehet szerelni a régi kulcstőkét, és be lehet rakni az újat. Ez semmilyen szaktudást vagy tapasztalatot nem igényel.

A kulcskészletből van rövid és hosszú változat. Ez azért van így kitalálva, mert az egyszerűbb, olcsóbb, vékonyabb Dierre ajtók maximum 6-7 cm vastagok, ezekhez a rövidebb kulcsok szükségesek. Viszont a 10-12 cm duplán szigetelt tűzgátló ajtókhoz viszont a hosszabb kulcskészlet szükséges, ami 107 mm. Webáruházunkban mindkét változatot megrendelheti.

A cseréhez a dobozban megtalálja a műanyag segédeszközt, amivel ki tudja venni a zárból a kulcstőkét. Önnek csak egy kisebb, közepes méretű, sima csavarhúzót kell biztosítani.

Dierre zárbetét – ha elhagyta a lakáskulcsot

Azok a Dierre bejárati ajtók, amelyek nem tollas kulcsos, hanem cilinder vezérlésűek, azok rövidebb kulccsal rendelkeznek. Ebben az esetben már nem zárkódolásról beszélünk, hanem zárbetét cseréről, amelyet szintén ki tud az ügyfél magának cserélni, ha ügyesebb.

Egyre népszerűbb a cilinderes verziójú ajtó. Könnyebb a kezelhetősége, és még talán biztonságosabb is, feltéve ha a prémium New Power zárbetéttel van felszerelve. Ez a legmagasabb minőség, a legnagyobb biztonsági fokozat. Lehet a zárbetét Dierre Neos vagy Iseo R7 zárbetét is, ám ezeknek a biztonsági fokozata már jóval alacsonyabb.

Ha elhagyta a lakáskulcsot, biztonságilag mindenképp javasolt a zárbetét cseréje. Ilyenkor a zárbetét kicserélése egy kicsit bonyolultabb, mint a tollas kulcsoknál a zárkódolás. Nincs szükség csavarhúzóra, de két darab, különböző méretű imbusz kulcsra igen. A kisebb imbusz kulccsal a zárbetétről el kell távolítani a tekerőgombot, illetve az alsó U kengyelt. A nagyobb imbusz kulccsal pedig a külső törésvédő pajzsot távolítjuk el a zárcseréhez. Előfordul, hogy a zárbetét tengelye gyárilag hosszabb, mivel lehet befele vastagabb az ajtó. Ilyenkor egy fűrészlappal a réztengely hosszából vágni kell. Ezekbe a zárakba nem kell semmilyen kenőanyagot bejuttatni, gyárilag el vannak látva a megfelelő kenőanyaggal.

Ahogy telnek az évek és nehezebben megy bele a kulcs a zárba, minimális grafitpor kulcsra helyezésével és zárba juttatásával lehet segíteni a működésen.

Dierre zárszerkezet, ha meghibásodott vagy régi

Különböző nyitási irányú, működési, formájú, méretű, osztású Dierre zárszerkezeteket tartunk raktáron, ami annyit jelent, hogy a megrendelőnek kell kiválasztania, hogy a zárszerkezet jobbos vagy balos, tollas kulcsos vagy cilinderes, alsó- vagy felső zár, háromrudas vagy négyrudas.

Webáruházunkban szinte mindegyik elérhető raktárról, nem kell rájuk várni! Eredeti Dierre zárakat biztosítunk, másnapi kiszállítással, vagy akár aznapi személyes átvétellel Dunakeszin.

A zárszerkezet cserére általában zár-öregedés, rugónyúlás, meghibásodás miatt van szükség. Körültekintően kell kiválasztani az új zárat, mert több különböző fajta van belőle.

Ezüst és bronz kiegészítő címkék, tartozékok

Végezetül, az ajtót díszítő címkét mutatnánk be. Ezekből bronz és ezüst színben tartunk raktáron kizárólag egybecímeres változatot, cilinderes és tollas kulcsos Dierre zárakhoz. Osztott címert nem tartunk! A kiegészítők vásárlásakor a teljes készletet meg kell vásárolni. Külön csak kilincset vagy gombot, csak külső- vagy belső alumínium címkét nem tartunk! A címkecserére általában a kopás, elhasználódás miatt van szükség.

Tartunk még Dierre ajtóhoz nyitáshatároló komplett szettet, szintén kétféle színben.