Dierre gombos, becsapódott ajtónyitás

Azok az ügyfelek, akiknek olyan Dierre biztonsági ajtójuk van, hogy kívülről kilincs helyett fix gomb van felszerelve, jó páran jártak már úgy, hogy kívül rekedtek, mert vagy siettek valahova, vagy a huzat becsapta mögöttük az ajtót és nem volt náluk kulcs. Az ajtó ilyenkor becsukódik, a nyelv bekattan a helyére és kívülről nem nyitható, mivel a gomb fix. Sokan próbálkoznak praktikákkal az ajtó kinyitására, pl. feszegetés, gomb leszedés. Vagy hívják a gondnokot, akinek szintén nincs fogalma az ajtóról, és ez a legnagyobb problémát tudja eredményezni. Sajnos ilyenkor elég komoly és maradandó sérülések tudnak keletkezni az ajtón.

Vannak lelkes, sokáig kitartó ügyfelek, akik addig piszkálják, míg kinyílik, de az internet lehengerlő világának köszönhetően, egyre többen tudják zárszerviz szolgáltatók profi segítségét kérni. Persze erre áldozni kell, de legalább a többszázezer forintos ajtón nem lesz sérülés. Cégünk is vállal sérülésmentes becsapódott ajtónyitást, ahol nem sérül sem az ajtó, sem a zár, és semmit nem kell kicserélni sem.

Gombos zárbetét csere Dierre ajtóban

A régebbi Dierre ajtók esetében a tollas kulcsos megoldásokat választotta a gyártó, de egyre kényelmetlenebb a 10-12 cm-es kulcshossz, maradibb és kevésbé biztonságos, ami érthető is. Ezért ráálltak a Nyugat-Európában már régóta elterjedt cilinderbetétes meghajtású ajtózár változatra.

Budapest összes kerületében népszerűek a többemeletes, többszáz lakásos társasházak, sok helyen találkozhatunk ilyen zárbetétes változattal. Eredeti ajtózárként főként Dierre New Power zárbetétek vannak jelen. Kívülről kulccsal kell zárni az ajtót, belülről pedig a gyártó gondolt a kényelmi funkcióra, és egy viszonylag kényelmes tekerőgombot szerelt fel a zárbetét belső oldalára, mely eltekerésével a zár bezáródik.

Ez idáig rendben is van, csak az építkezés során, jöttek-mentek a szakik és kézről kézre adták azt a lakáskulcsot, ahol a családi élet fog folyni a következő években. Egyre többször előfordult az is, hogy másolatok készültek a kulcsokról, nem adták át a kódkártyát (melynek már lejárt a védelme, így a kulcsok eleve bárhol lemásoltathatók már), vagy pedig az 5 kulcs helyett hármat vagy négyet adtak csak át. Ez pedig minden csak nem biztonság! Mindenképp javasoljuk a költözés után a Dierre New Power zárbetét mielőbbi kicserélését!

Mi a megoldás, hogy csak nekünk legyen kulcsunk?

Egy olyan zárbetétet alkalmazunk, mely 5 kulccsal van ellátva és egy valódi védelmet jelentő kódkártyával van biztosítva a másolásvédelem. Ez pedig a szintén olasz Iseo R90, prémium kategóriás zárbetét. Masszív kulcsai vannak, gyárilag lecsomagolt állapotban érkezik a megrendelőkhöz. A kulcsátadás az ügyfél előtt történik, a legtöbbször ő bontja ki a csomagolást a félreértések elkerülésének érdekében. Az Iseo R90 zárbetét cseréje 66.000 Ft-tól elérhető, de tudunk ezen kívül több alternatívát is kínálni a megrendelőknek. Ez ügyben hívja ügyfélszolgálatunkat!

5 kulcsos zárkódolás új lakás vásárláskor (tollas kulcsok)

A tollas kulcsos Dierre zárszerkezetek 20 éves múltra tekintenek vissza. Felépítések és működésük a páncélszekrény-zárakhoz hasonlítható, négy ütemű fordulás, bástyázott kulcsvég, rövid és hosszú kivitel a jellemző, ajtóvastagság függvényében. A családok esetében inkább az 5 kulcsos változatot javasoljuk a kódoláskor két dolog miatt. Az egyik, hogy a kulcsmásoláskor sokszor nagyon rossz minőségben készülnek a plusz kulcsok (kulcsmásoló helyektől függően). A másik ok, hogy két kulcs másolása többe kerül, mintha eleve az 5 kulcsos gyári kivitelt választanák a zár átkódolásakor.

Szervizautóinkban tartunk 3 és 5 kulcsos készleteket a kódoláshoz, de mindig az ügyfél választja ki, hogy mire van szüksége, mi csak javaslatot tudunk tenni segítségképpen.

Dierre gombos, becsapódott ajtónyitás
Dierre gombos, becsapódott ajtónyitás
Dierre gombos, becsapódott ajtónyitás