Dierre bejárati ajtózár kulcsok, típusok, kivitelek

A Dierre bejárati ajtók száma jelentős a magyar piacon, főként nagyobb építkezéseknél, modern lakóparkokban szerelik be a Dierre zárakkal ellátott ajtókat. A Dierre zárak különbözőek lehetnek, más és más kulcsokkal. A Dierre záras biztonsági ajtók biztonságosak, azaz magasfokú biztonsági előírásoknak felelnek meg.

A Dierre zárak kulcsai lehetnek tollas kulcsok, cilinderkulcsok, vagy a kettő ötvözete. Ezen belül is a kulcsoknak különböző változatai vannak, melyeket az alábbiakban ismertetünk.

Dierre Atra zárhoz tartozó tollas kulcs

A Dierre zárak tekintetében, tapasztalataik szerint a tollas kulcsokból van a piacon a legtöbb. Használják mind alsó, mind felső zárak esetében ezt a típusú szerkezetet. A kulcs ismertetőjele a páncélszekrények kulcsaihoz hasonlító forma, a kulcs fejrészénél a masszív fogantyú a tekeréséhez, záráshoz. A kulcs lenti részén a lépcsős, ugró fogak, bástyák találhatók, ezek emelgetik a kulcs elfordulásakor a lamellákat a zárszerkezetben.

A Dierre tollas kulcs nem rendelkezik másolásvédelemmel, ami azt jelenti, hogy bárhol, szabadon másolható a kulcs. Mi mégis azt ajánlanánk mindenkinek, aki kulcsot akar másoltatni, hogy kizárólag szaküzletben készíttesse a kulcsokat és ha lehet gyári nyerskulcsra, mert a rossz kulcsmásolat hónapokon belül tönkreteszi a zárat!

Sajnos a tollas kulcs a hosszúsága miatt elég kényelmetlen a zsebben, illetve a táskákban is sokszor beleakad ebbe-abba a fogazat, ezekkel sajnos nem lehet mit kezdeni. Ajtóvastagság függvényében 92-107 mm a kulcs teljes hossza.

Dierre zárbetéthez tartozó New Power kulcs

Ez már jóval rövidebb, könnyebben kezelhető formásabb kivitelű kulcsprofil. A teljes hossza 75 mm. A kulcsot függőlegesen lehet behelyezni a zárba, a kulcsszár keskeny, vékony, hernyómarással a szárban. Ez a zárbetét lamelláit érinti, működteti.

A Dierre New Power zárhoz 5 db gyári kulcs tartozik és egy fehér-fekete színű műanyag kódkártya. A kulcsszáron feltüntetett sorszámnak meg kell egyeznie a kártyán szereplő sorszámmal. A fogantyú részénél egy gumi biztosítja a kényelmes fogást. Kulcskarikára könnyen felfűzhető. A Dierre logója van a kulcsfejbe beleütve.

Olasz Iseo zárbetét laponmart kulcsa

Ez azért lényegesen gyengébb felépítésű zárbetét, amiről árulkodik a kulcs kinézete is. Semmi extra nincs a kulcsokban, a zárbetét hatcsapos, csak fúrásvédelemmel rendelkezik. Ezt a kulcsot szinte bárhol lemásolják 4000-5000 forint közötti áron.

A kulcs formája hasonlít a Dierre Neos-hoz, nem véletlenül. A Dierre zárakba főként az Iseo R7 zárbetétet szerelik, mindig 5 darabos kulcskiszereléssel. A kulcsfejen lévő felirat általában az Iseo logót, a „Made in Italy” feliratot, vagy a zárbetét profilszámát tartalmazza gravírozott formában. A lenti képen pl. az R7 profilszám látható. A kulcsok karikára fűzhetők. A zárhoz a gyártó egy műanyag kártyát is csomagol, de ennek nincs jelentősége, mivel a kulcs nem rendelkezik semmilyen másolásvédelemmel, tehát bárhol lemásoltatható.

Dierre Atra Neos gyári bejárati ajtókulcs

Gyakorlatilag ez egy Dierre alap-zárbetét. A betéthez 5 db kulcs tartozik. Tulajdonképpen erről a zárról ugyanazt le lehet írni, mint az Iseo-ról, mert ha kicsit jobban megnézzük a kulcsokat, szinte ugyanazok. Csak a feliratuk különbözik és a kulcsprofil, de a zárbetét felépítése, a biztonsági szintje ugyanazt tudja.

Van még egy pár olasz gyártó, aki az Iseoval gyártat kulcsokat/betéteket, ilyen pl. a Sab, ezeknek a rendeléseknek az esetében az Iseo mindig külön a megrendelő nevét üti bele a kulcsfejbe, hiszen több ezres darabszámokról van szó. A Neos kulcsokat is bárhol lemásolják, mert nem védettek, de a jó másolás érdekében csakis szaküzletben szabad csak másoltatni, nem pedig aluljárókban, vagy cipőtalpalással, esernyőjavítással is foglalkozó „mindenes” helyeken!

Sajnos a legtöbb kulcsmásoló üzletben a profit megszerzése a cél, a kulcs pontossága nem szempont, nemhiába mennek ilyen hamar tönkre az ajtózárak!

Hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között hívhat minket! Szombaton nem reagálunk a hívásokra, nekünk is jár a pihenés!

06-70-770-2942

Dierre bejárati ajtózár, Dierre kulcsok, Dierre ajtózár, Dierre kulcs típusok, Dierre kivitelek
Dierre bejárati ajtózár, Dierre kulcsok, Dierre ajtózár, Dierre kulcs típusok, Dierre kivitelek
Dierre bejárati ajtózár, Dierre kulcsok, Dierre ajtózár, Dierre kulcs típusok, Dierre kivitelek
Dierre bejárati ajtózár, Dierre kulcsok, Dierre ajtózár, Dierre kulcs típusok, Dierre kivitelek