Dierre ajtókon szerelvények, alkatrészek, kilincsek cseréje

Egyre több telefonhívást kapunk azzal kapcsolatban, amikor valakinek van egy olasz Dierre biztonsági ajtója és ezen szeretné a kilincs- vagy gomb-garnitúrát lecseréltetni. Ilyen kérésre általában akkor kerül sor, amikor félnek a kizáródástól, a becsapódott ajtótól, amin kívül gomb van és szeretnék, ha kilincs lenne, hogy senki ne maradjon kint a folyosón kulcs nélkül. Olyan kérés is volt már, hogy pl. nem tetszett valakinek az egybecímer és külön címert szeretett volna, vagy éppen fordítva. Mai írásunkban ezt taglaljuk és megpróbáljuk részletesen elmagyarázni mindenkinek, hogy ez miért nem olyan egyszerű dolog. Legalábbis nem annyira egyszerű, mint sok ember gondolja, továbbá ennek a költsége is jóval magasabb, mintha pl. egy zárüzletben egy sima kilincspárt megvásárolnánk. Olvasson tovább, hogy miért.

Gomb helyett szimpla kilincs-garnitúra

Ez egy viszonylag gyakori kérés is lehetne, ha az ára nem lenne elrettentő. Ahhoz, hogy a gomb/kilincs helyett kilincs/kilincs verzió legyen, külső- és belső kilincset kell cserélni, illetve egy kilincstengelyt. Nem elég csak egy külső kilincs, mert az nem megy rá a menetes gombos tengelyre! Csak maga a kilincstengely 4-5.000 Ft körül van, illetve a kilincspár (külső-belső) 6-8.000 Ft. Erre tevődik rá a 20.000 Ft-os munkadíjunk.

Ez az ár tájékoztató jellegű! A pontosítás érdekében azonban fotót kérünk, csak ezután tudunk végleges árat mondani!

Tollas kulcshoz Dierre ajtóknál külön címer csere

A hosszú, 92-107 mm-es tollaskulcsos Dierre ajtók esetében csakis egybecímeres változatot szerelünk fel. Osztott garnitúra felszerelését nem vállaljuk, ez ügyben ne is hívjon minket, mert ennek a beszerzésében sem tudunk segíteni! Régen volt ilyen változat az ajtókon, de az olaszok átálltak egy másik konstrukcióra, így az osztott garnitúrás változat egyszer és mindenkorra megszűnt.

Egybecímer csere lehet-e cilinderes Dierre záraknál?

Ez természetesen megoldható, pontosabban csakis ez a változat szerelhető fel. Azt kell megérteni, hogy megint más az, hogy a torinói Dierre vállalat legyárt 10.000 darab, osztott címke-garnitúrát, ami bejön az országba az ajtóval együtt, viszont ha külön kell ezeket megrendelni, akkor a gyártó minimum 200 darabos garnitúra rendelést követel meg. Nem kevés euró áron…. És akkor ez lehet szatén, bronz vagy réz színű, mert ahány lakópark, annyi szín. Tehát egy kb. 600 darabos garnitúrát kellene nekünk raktáron tartani, hogy évi 20 darabot felszereljük. Az ügyfelek 90%-a nem fizeti ki azt a több tízezer forintos tételt, amibe ennek a cseréje kerül. Így ebből nincs raktárkészletünk, és nem is tervezzük, hogy lesz.

Ha egyáltalán nincs kilincsgarnitúra az ajtón, mi a teendő, mit lehet felszerelni?

Egy ilyen szituációban csak úgy tudunk segíteni, ha az ügyfél az ajtóról kívülről-belülről fényképet készít, ha lehet éleset, nem homályosat. És nem a cipőkről, meg a szekrényről, az ajtótokon lévő Dierre matricáról, hanem a zár körüli részről és az ajtó éléből, ahonnan a zártüskék kijönnek, hogy lássuk, milyen veretett címert kell a megrendelés után a helyszínre vinnie a zárszervizes kollégának. Ennek borsós ára van, nem olcsó. Pontos árat csak a fotó megtekintése után tudunk mondani! Külön kilincset vagy tengelyt nem értékesítünk! Egybe garnitúrákat adunk, csak így tudunk ezzel foglalkozni!

Itt azért megjegyeznénk, hogy azoknak, akiknek Dierre ajtójuk van, azok egy közel 300 ezer forintos ajtóval rendelkeznek. Ez nem egy Elzett zár vagy egy kapu-kilincs, amit 500 forintból meg lehet oldani!

Miért drága a kilincs-garnitúra csere a Dierre ajtón?

Mint minden szervizellátásnak, ennek is van egy anyag- és egy szerviz-költsége. A szervizköltség a helyszíntől, a munka idejétől függ. A Dierre ajtóhoz tartozó kilincsgarnitúrákból vannak egyrészt a régebbi gyártásúak, valamint az új típusúak. A régieket már nem gyártják, az újakat viszont csak kompletten lehet kicserélni. Sokan azt nem értik meg, hogy miért kell kifizetni egy kilincs cseréért 50-60 ezer forintot, amikor neki csak a külső része törött le.

Először is azért, mert nálunk ennek a szolgáltatásnak ez az ára. Másodszor pedig azt kell megérteni, hogy egy osztott címkés Dierre garnitúránál nem tudunk külön csak kilincset feltenni, mert nem jó hozzá. Tehát, amit egy kopott, törött címkénél cserélünk, az a külső-belső műanyag alátét lemez, a kulcsmegvezető perselyek, a külső-belső réz, szatén vagy bronz színű címke-takaró, a külső-belső kilincspár, a kilincstengely, a csavarok. Illetve, ha már ott vagyunk, megnézzük, hogy az ajtó egyáltalán normálisan záródik-e.

Összefoglaló a kilincsgarnitúra cseréről

Mindenkitől emailben kérünk tájékoztatót, fényképeket a pontos adatok meghatározása miatt és a szükséges anyagok felszerelése érdekében! Próbálják megérteni, hogy nekünk az nem információ, hogy „olyan ajtóm van, ami a weboldalukon van”. De melyiken? Mert van egy pár, azon a páron kb. 500 kép, de eleve nem ülünk a gép előtt, mert szervizelünk. Így erre hivatkozni nem szabad!

Segítünk a beszerelésben, a felszerelésben, de azért azt tegyük tisztába, hogy az ügyfél keres meg bennünket, ő kér segítséget, neki van szüksége a címerre, kilincsre. Nekünk viszont információ kell, nem pedig szaktanácsadás, kioktatás, mert azt mi adjuk és nem fordítva!

Hétfőtől péntekig végezzük a Dierre zár- és kilincsgarnitúra szerelését, cseréjét. Érdeklődjön telefonon, kérjen információt, árat csakis fénykép becsatolása után tudunk mondani!/

A Dierre ajtóról, a zár körüli részről, a kilincsről az alábbi email címre küldheti nekünk a fényképet! Minden normális megkeresésre válaszolunk! (Az olyanokra nem: „mennyibe kerül egy kilincs csere?”)

zarszerviz365@gmail.com

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest