Régi Dierre zárak cseréje a zárjavítás helyett

Sokszor fordulnak hozzánk az ügyfelek a Dierre többpontos trezorzár kapcsán. Általában ilyenkor a régi a szerkezet már akadozik, valamit ki szeretnének az ügyfelek cseréltetni benne, azaz kérik, hogy próbáljuk a zárszerkezetet megjavítani.

Sajnos rossz hírünk van ezeknek az embereknek, mert egyrészt a mai fogyasztói társadalomban már nem javítgatunk, hanem cserélünk, másrészt meg ehhez a zárhoz nincsenek forgalomban Magyarországon megfelelő alkatrészek, amelyekkel a javítást el lehetne végezni. Továbbá általában senki nem vállalja a javítást, mert semmi garanciát nem lehet rá vállalni, sem pedig a javítás árát sem fogják megfizetni, mert ugyanolyan időigényes mint egy zárcsere. Ezt a témát foglaljuk össze a mai blogunkban.

A Dierre zárszerkezetnek a belseje nagyon kicsi, pár milliméteres apró alkatrészekből tevődik össze. Ha javításról lenne szó, a zárszerkezetet mindenképpen ki kell szerelni az ajtóból. Gondolom, a háromirányú záródás miatt a rudak lekötésének kapcsán az ügyfelek saját maguk erre nem vállalkoznak, így mindenféleképpen szakember bevonása szükséges.

Amennyiben azonban az ajtót már szétszedtük, sokkal egyszerűbb egy vadonatúj zárszerkezetet behelyezni, mint a régit ő szétbontani. A szerkezet szétbontásához amúgy semmi nincs biztosítva, a padlólapon térdepelve ezt a műveletet nem lehet elvégezni egy sötét lépcsőházban!

Ehhez egy megfelelő szerelőasztal szükséges, jó világítás, hogy az apró alkatrészeket megfelelően lássuk, továbbá szerszámozottság, és mint említettem a megfelelő gyári alkatrészek. Ezek az alkatrészek viszont nincsenek biztosítva az olasz gyártó által. Úgyhogy a fentiek olvasása során gondolom már rájöttek arra, hogy miért nem kivitelezhető a zár javítás. Annyi idő alatt, amennyi idő alatt ezeket az apró alkatrészeket az ember kicseréli, valóban sokkal egyszerűbb egy új szerkezetet beépíteni az ajtóba. Arról már nem is beszélve, hogy a zárjavításnak is megvan a maga óradíja, amely nem sokkal alacsonyabb a zárszervizes munkadíjnál.

15 éves Dierre zárszerkezetet nem szabad javítani

Tehát, ha elméletben még el is végezzük ezt a javítást, feltételezve, hogy van hozzá megfelelő hely, alkatrész, világítás, szerszám, stb., akkor is egy jó órát igencsak rá kell erre szánni. És bár igaz, hogy pár dolog ki lett cserélve a szerkezetben, illetve tisztítva lett, de mindig vannak olyan elemek, amelyeket nem lehet cserélni, amelyek maradnak a régiek, azaz több évesek, esetleg 10 évesek. Erre pedig garanciát nem lehet vállalni. A megjavított zárszerkezetet továbbá ugyanúgy vissza kell helyezni az ajtóba, visszakötni a le- és felmenő rudazatokat, az ajtót beállítani, a záródást kipróbálni, stb. Nagyjából ezzel a művelettel el is ment az az idő, amit a hagyományos zárcserére is rászánnánk.

Költségekben ez mit jelenthet? Nagyjából a költségeken lehetne spórolni kb. 20-30 000 Ft-ot, de mivel garancia nincs rá, hiszen a régi alkatrészek még mindig ott vannak a zárban, semmi nem garantálja azt, hogy ez az ajtózár hosszú ideig vagy hibátlanul fog működni. Ugyanúgy előfordulhat a régi alkatrészek miatt, hogy az ajtó esetleg nem nyílik ki, mely további költségeket von maga után, mert a szakszerű ajtónyitásért külön fizetni kell.

Száz szónak is egy a vége, a Dierre zárjavítást elvégezni nem lehet, mert nem kifizetődő, nagyon időigényes és garancia sincs rá. Ezt pedig már nem szeretik az ügyfelek, amennyiben több tízezer forint kiadásról van szó.

Garanciális Dierre zárcsere munkanapokon

Az egyetlen megoldás a komplett Dierre zárszerkezet csere, melynek során egy vadonatúj szerkezet kerül beszerelésre az ajtóba, így garantálható ajtózár tökéletes működése éveken keresztül.

Dierre biztonsági zárral kapcsolatos zárcsere igényével forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, ahol hétfőtől péntekig kiváló szakemberek állnak mindenkinek a rendelkezésére! Egy év teljeskörű garanciával, illetve profi, hozzáértő, nagy tapasztalattal rendelkező zárszerelő szakemberekkel végezzük el a Dierre ajtókban az ajtózár-cserét, így önnek nem kell többet aggódnia és bajlódni a nehézkes záródással! Felejtse el a zár javítást, ez a 80-as években volt divat, ma már komplett zárcsere van, melyre bátran lehet a garanciát vállalni és a hosszútávú működést biztosítani.

06-70-770-2942

Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest
Dierre, Dierre zárcsere, Dierre zárcsere Budapest, Dierre zár, zárcsere, zárcsere Budapest